Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Билети от 10 до 80 лв. за турнира на АТП от днес

Мариан Владимиров

2. Декември 2015 , брой: 278   321   0От 10 до 80 лева ще струват билетите за турнира по тенис на АТП с награден фонд 453 000 евро. Първият мъжки турнир от такъв ранг у нас ще се състои от 1 до 7 февруари 2016 г. Билетите се пускат в продажба днес. За състезанието в "Арена Армеец" децата до 7 години ще влизат безплатно, но без право на място, а тези от 7 до 14 години ще ползват 50% отстъпка. Жребият за основната схема ще бъде на 30 януари. Организаторите са поканили и преговарят с най-добрия български тенисист Григор Димитров (№28 в света), а интерес към турнира са проявили още испанците Фелисиано Лопес (№17) и Гийермо Гарсия Лопес (№27), Маркос Багдатис (Кип, №46), Лукаш Росол (Чех, №55) и др.
"Все още е рано да говорим за заявки. Голяма част от тенисистите не са решили дали ще минат през Европа след Откритото първенство на Австралия в края на януари или ще пътуват директно за турнирите в САЩ. Ще има повече яснота в средата на месеца, 6 седмици преди началото на турнира", обяви директорът на състезанието от категорията "АТП 250" Ерхан Орал. Той се похвали, че надпреварата ще бъде излъчвана на 5 континента и близо 500 млн. души ще имат възможност да я наблюдават.
"Организирането на толкова престижен турнир в София е голяма реклама за България. Факт е, че 500 милиона души ще могат да го гледат. Очакваме само позитиви. Спортът има много фенове в страната и те ще могат да се докоснат до елита в тениса. Те заслужават такъв турнир. Продължаваме да работим усилено и по проекта за нова тенис арена. Скоро ще вземем решение за най-подходящото място за изграждането й", обяви спортният министър Красен Кралев. "Ако Григор Димитров реши да участва, вярвам, че този турнир ще бъде много успешен за него. Той ще има подкрепата на 12 000 по трибуните в състезателна обстановка, защото е много обичан в България, което се видя и на демонстративния мач срещу Монфис в събота", допълни Кралев.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"