20 Април 2024събота14:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Амбиции

/ брой: 282

автор:Мая Йовановска

visibility 1081

Болните амбиции на министърката на туризма Николина Ангелкова са безпределни и са все в една-единствена посока. Сякаш страда от фиксация. Тези си напъни тя е трудно да маскира, макар че прави опити да ни внушава, че са изключително успешна тактика за привличане на туристи. Откакто е заела министерското кресло, тя не спира да демонстрира вкуса си към медийно известни люде - най-вече филмови звезди. Като апетитите й са обосновани чрез някаква много печеливша стратегия за привличане на туристи, и то от нови и екзотични за страната ни пазари. Но засега всичко завършва единствено със снимка, с която Ангелкова да обогати собствената си колекция.
Преди ден изскочи поредната алабалистика, с която министърката декларира, че ще привлича туристи. Ангелкова е сключила договор за реклама на страната ни по време на наградите "Оскар". Сумата е 30 хил. лв., но по-интересното е целевата група, към която е насочен рекламният клип - "членовете на американската филмова академия и елитни журналисти". Освен това огласената още преди месеци нейна идея за реклама на България в Индия търпи развитие. Сега Ангелкова прогнозира, че понеже храмът "Св. Александър Невски", Народният театър "Иван Вазов" и Калиакра ги има в кадри от боливудска любовна драма, снимана у нас, това ще привлече повече индийски туристи догодина.
Чудя се, без да подценявам каквито и да били възможности, дали въобще има смисъл да се дават пари за привличане на туристи от Индия, които към момента вероятно се свеждат до бройката на индийските готвачи, учителите по йога и дипломатите, работещи у нас? А за американската филмова академия даже няма нужда да се коментира. Но за да балансира някак нещата, и за да не се правят негативни асоциации, Ангелкова веднага дава и прогноза, че през следващата година се очаква 30% ръст на руските туристи. След спада, който имаме, госпожо Ангелкова, всичко друго е повишение. Иначе, като се е задвижило това махало между болните амбиции за повече гости от екзотични пазари и постоянно декларираните напъни как ще привличаме все повече и повече руски туристи, та излиза, че всички останали държави сякаш са без значение за госпожа министърката.
Дали пък именно това подценяване и неглижиране не ни донесе спад на туристите от почти всички европейски пазари през лятото? Щото и 1000% ръст на индийските туристи няма да ни спаси, ако германците и британците си вдигнат чукалата от България. Взирането в незначителни, поне засега, пазари няма да реши и натрупаните през годините проблеми в туризма, които плачат да бъдат оправени. Мръсотията по плажове и курорти, наглостта на някои концесионери, калпавото обслужване, липсата на достатъчно квалифицирани кадри, огромните такси на лекарите, джебчиите и проститутките, та ако щете и ледът за Слънчев бряг, който се приготвяше в свинарник, са все проблеми на Ангелкова, макар да има конкретни компетентни органи за всеки от тях. Туристите, а и браншът очакваха от вас да започнете да пукате тези гнойни циреи, които са обсипали лицето на българския туризъм. Поне да опитате. Но вие май си имате други приоритети.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ