29 Март 2024петък07:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Наглостта не скрива реалността

/ брой: 285

автор:Мая Йовановска

visibility 932

Скандалът с поръчката на суперлуксозните автомобили за горската администрация леко смути във вторник иначе приповдигнатото настроение на земеделската министърка Танева, която бе събрала журналисти да се изфука с благотворителна кампания на МЗХ. Тогава по горещата тема тя заяви само, че няма никакво намерение да спира поръчките, като обясни, че джипове били необходими за ловен туризъм, който, както всички знаем, е скъпо удоволствие.
Въпросът, който обаче трябва да бъде зададен, вече не е лъже ли Танева, а защо лъже. Още във вторник излезе информация от един от шефовете в горските предприятия, който признал, че колите не са за ловен туризъм, а за шефовете от централното управление. Но по-интересното изскочи вчера от цялата тая каша. Оказва се, че поръчките били спечелени от съученик на министърката от Сливен. Иначе заложените изисквания за возилата тласкат поръчката към конкретна марка и конкретен модел. Скандал, откъдето и да го погледнеш.
И докато тоя скандал върви с пълна сила, Бойко Борисов не само не поиска публично обяснение от подопечната си, а дори се изтъпани вчера в МС да прави пиар на Танева. Двамата раздаваха заедно договори по европейската селска програма, пък тя една усмихната... И нито дума по този скандален случай. Сякаш нищо не се е случило.
Само преди няколко месеца Борисов с гръм и трясък и от раз уволни една злополучна зам.-министърка, защото я бяха снимали пияна. Своите обаче той не пипа. За своите или добро, или нищо. В светлината на това, което вчера премиерът демонстрира, като дойде на крака на Танева, поведението му изглежда дори като благословия.
Там е работата, Баце, че наглостта в този, както и в много други случаи, не може да скрие реалността.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ