19 Април 2024петък22:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Няма да ме купиш

/ брой: 287

автор:Боян Бойчев

visibility 2084

Сенатът потвърди и Ерик Рубин е новият посланик на САЩ у нас.
Нямаше да обръщам внимание на този факт, посланици у нас много.
Само че преди дни пред сенатската комисия по външните работи същият този господин обеща да води агресивна борба с руската пропаганда у нас. Той разви тезата, че определени групи и медии получавали финансови стимули, за да поддържат виждането, че страната трябвало да изостави евроатлантическките ценности и да се върне към Русия.
Сенаторка пък го попитала дали българите се притеснявали от руската пропаганда.
Моля?!
Е на това народът казва: "Крадецът вика дръжте крадеца!"
Явно тези, които наляха през последните 25 години милиони долари за американска пропаганда и разсипаха нашата държавност, превръщайки ни в свой протекторат, в свои послушни слуги, смятат, че всичко, включително и обичта към Русия, се купува.
Не, господа, явно не можете да разберете славянската душа. Има неща, които не се купуват. И хора, които не се продават.
Сещам се за една сцена от руския филм "Брат 2", в която главният герой е убеждаван, че Америка е силна, защото там са парите, а с парите може да се купи всичко. На което той отговаря с ирония: "И мен ли ще ме купиш?"
България и Русия са свързани - вековно и исторически. Имаме общи корени: и в писмеността, и в езика, и в православната вяра, и в традициите. Но най-важното - в душевността, която няма как да разберете, каквито и сухи проучвания да правите, колкото и милиони да наливате.
Свързани сме с кръвта - славянската кръв, която тече в жилите ни, която е напоявала земята ни. Най-скъпата цена за постигната свобода след петвековно робство.
Може да купите повечето медии. Може да платите да се разрушават паметници, да се променят имена на улици. Може да организирате платени протести, да назначавате удобните вам и обучени при вас "ястреби" начело на държавата, които да проповядват вашите "ценности", налагани с преврати, нежни революции и не толкова нежни войни. Може дори да купите една част от хората - такива евтино продаващи се е имало винаги.
Но да купите народа няма да успеете. И който се надява на това, ще му излязат криви сметките.
Защото мен няма да ме купиш! И не само мен! 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ