19 Април 2024петък22:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Керванът си върви...

/ брой: 290

автор:Мая Йовановска

visibility 77

Доста гъста и лепкава каша се заформя около новите винетки, които триумфално представиха преди ден любимката на Борисов Лили Павлова и шефът на АПИ Лазар Лазаров. Триумфално, защото показването на новите стикери беше нещо като финален цирков номер след удара, който нанесоха на народа с новите им безбожни цени. Гъста и лепкава е кашата, защото след като протестиращите срещу новите винетки заплашиха да ги атакуват във ВАС, тръгнаха едни административни обяснения, от които ум да ти зайде. Според гражданите е нарушение, че графичните образци на стикерите не са обнародвани преди представянето им. И тръгна един юридически спор законни ли са новите винетки и възможно ли е новите им по-високи цени да бъдат отменени. Надяваме се спорът в следващите дни да се изясни, като от вчера те вече се продават. Но май нещата отново са с лайтмотива - керванът си върви, а кучетата си лаят.
Изглежда обаче, че след брадвата с новите огромни цени на винетките управляващите са си опекли работата. И юридически, и всякак. Те това сигурно още преди изборите са го измислили, но мълчаха в името на това отново да докопат държавния кокал и да обладаят кранчето за европарите. Преди ден Павлова дори си позволи наглост, каквато преди 25 октомври би била немислима - каза, че винетките ще продължат да поскъпват, но плавно, за да било увеличението социално поносимо. И така до 150 лв. Заплатите в това време - надолу, пак плавно.
Преди няколко дни кортежът с Борисов и Павлова подмина най-безцеремонно като кални локви протестиращите на пътя срещу скъпите винетки и дупките по шосетата. Иначе е ясно за какво са им необходими на управляващите парите от пътните такси - за да запълват зейналите дупки по магистралите почти веднага след като са ги открили официално по няколко пъти.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ