25 Април 2024четвъртък23:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Приятел в нужда

/ брой: 290

автор:Георги Георгиев

visibility 120

След като в средата на 90-те години на миналия век Ахмед Доган заяви, че пътят на България към ЕС минава през Босфора, вчера доживяхме да чуем от "бащата" на неоосманизма, министър-председателя Ахмет Давутоглу, че България е вратата на Турция към ЕС. Т.е. един път ние минахме през турската врата, образно казано, за да стигнем до членство в Европейския съюз, а сега турците се готвят буквално да минат през наша територия, ако ЕК спази обещанието си да свали визовите ограничения за съседите. При цялата условност на казаното от двамата Ахмедовци трябва да припомним, че последния път, когато османлиите минаха през нашата територия, обединените европейски сили ги спряха чак при Виена.
Вчера премиерът Бойко Борисов и турският му колега говориха надълго и нашироко за връзките между двете страни, газови връзки, стокооборот, за оградата. Борисов рече, че Турция полагала много усилия, за да няма миграционен натиск по южната ни граница. И това ден след като поредната група от десетки бежанци беше заловена на наша територия. Да не забравяме, че Борисов вече се саморазобличи като проводник на турските интереси в ЕС, като настояваше за зона за сигурност в Северна Сирия, която би означавала фактическа окупация на част от тази изстрадала страна. Борисов бе единственият европейски премиер, който така открито защити политиката на Реджеп Ердоган в Брюксел. И вчера Давутоглу му го отчете.
Една мисъл гласи, че мъдрият човек държи приятелите си близо, а враговете си още по-близо, но нашият случай едва ли е такъв. През януари 2013 г. тогавашният лидер на ДПС Ахмед Доган, без да назовава имена, заяви, че "нашият Герой-спасител" в името на оцеляването си се обърнал към колегата си от Анкара за помощ и той естествено откликнал положително.
В речта на Доган по повод на контактите на Героя-спасител с Анкара се казваше още, че нашичкият "така влиза в странни отношения, които имат аналогични модели в историята на Балканите..."
За васални отношения ли говорехте, г-н Доган?

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ