23 Април 2024вторник09:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Всяка събота ще има протест във времето на "Деконструкция"

СБЖ определи спирането на предаването като "страх от истината и безсилие да я отстоиш пред силните на деня"

/ брой: 296

автор:Александър Симов

visibility 1372

Близо 300 души се събраха вчера на обяд на протест пред БНР в защита на предаването "Деконструкция" на Петър Волгин, което в понеделник бе свалено от ефир. Те се заканиха, че това няма да е единствената им проява. Още на 2 януари в 12 ч., времето, в което се излъчваше предаването, ще бъдат пред БНР и отново ще блокират булеварда. Ще продължават и следващите съботи по същото време. Според тях този протест трябва да стане постоянен като единствен начин гласът на хората да бъде чут.
Освен слушатели на предаването, общественици и колеги на журналиста Волгин, на протеста дойдоха лидерът на Градския съвет на БСП Калоян Паргов, евродепутатът Илияна Йотова, депутатите Красимир Янков, Стоян Мирчев, Велизар Енчев, доайенът на левите интелектуалци писателят Анжел Вагенщайн, общинският съветник Борис Цветков и много други. Откроиха се и журналисти от "Хоризонт", искащи оставката на директора на БНР Радослав Янкулов.
След 30 минути скандирания "Фашисти", "Деконструкция", "Оставка", протестиращи блокираха и булевард "Драган Цанков", като направиха флашмоб разходка по пешеходната пътека пред БНР. Полицаите, които дойдоха на място, започнаха да отбиват колите. Протестиращите поискаха шефът на радиото Радослав Янкулов да дойде при тях и да им обясни какви са мотивите за отстраняването на предаването. Въпреки многократните призиви Янкулов така и не се престраши да слезе.
След приключване на демонстрацията Янкулов заяви пред БНР, че не е учуден от нея, защото предаването си имало мотивирана публика. Той категорично отрече, че в свалянето на "Деконструкция" има политически мотив. "Против съм твърденията за цензура. Защитавах две години Волгин пред тези, които го нападаха. Опитвах да му повлияя, но нямаше ефект", заяви Янкулов.
Съюзът на българските журналисти излезе със становище, в което се казва твърдо "не" на цензурата. "Срамно и недостойно е поведението на СЕМ, който вместо да защитава демократичните ценности  в журналистиката, се превърна в цензор на свободното слово. Твърдението, че с този мракобесен акт "се прекратява цензурата и нарушаването на свободното слово", е повече от абсурдно", отбелязват от СБЖ. Те призоваха управителният съвет на БНР да отмени това решение, като по този начин ще отговори на широкия слушателски интерес и ще защити обществения характер на радиото.
 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ