25 Април 2024четвъртък22:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хитро, а?

/ брой: 298

автор:Мая Йовановска

visibility 1492

През последните месеци, както биха казали експертите, сме свидетели на рекордно поевтиняване на петрола на международните пазари. Още в началото на заминаващата си вече година цените паднаха до около 50 долара за барел. При поредното поевтиняване отпреди 7-8 дни, когато цената на черното злато падна до близо 32 долара за барел, специалистите заявиха, че това е най-ниската цена от 2004 г. насам. И без човек да е разбирач, си задава въпроса - защо у нас в цените на дребно поевтиняването не се отразяваше?
В същото време мастити експерти на местна почва ни обясняваха защо цените у нас не падат. Сякаш за да намерят оправдание, че продължаваме да плащаме по старите цени. Щото не било важно само поевтиняването на петрола. Щото около 40% от крайните цени се формирали от акцизите и ДДС-то и ако имало някакво поевтиняване, то щяло да става по-бавно и постепенно някъде около Нова година, и т.н. Що не става бавно и постепенно поскъпването, когато на международните пазари цените на петрола тръгнат нагоре? Тогава реакциите са бързи и навременни. Ама нейсе...
Все пак поевтиняване имаше. Преди ден медиите гръмнаха с радостната вест, че бензинът на дребно е паднал под 2 лв. за литър. Ура, най-после очакваното поевтиняване се случи. Тук обаче трябва да отбележим малка, но съществена подробност. А тя е, че цените бяха намалени, след като близо 400 000 българи напълниха резервоарите на старите цени и тръгнаха на път. Хитро, а?
През лятото Бойко Борисов направи театър с проверки по бензиностанциите. Тогава за кратко и с малко се забеляза някакво поевтиняване на горивата. Това пазарна реакция ли беше, друго ли? Никой обаче в тая държава не говори, че трябва да се промени механизмът, свързан с времето за реакция върху цените на дребно на горивата, когато има промяна в цените на петрола на международните пазари.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ