29 Март 2024петък04:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българи с вот за любима детска книга

Конкурси за рисунка, късометражни любителски филмчета и написване на нови версии на известни произведения за малките ще бъдат част от кампанията

/ брой: 48

автор:Альона Нейкова

visibility 402

Любима детска книга ще избират невръстни и вече пораснали българи в рамките на оригиналния формат на БНТ "Малкото голямо четене". Първото предаване ще бъде излъчено на 27 февруари, неделя, от 19 ч., като по същото време на сайта www.malkotochetene.bnt.bg ще бъде оповестена и примерната класация със 100 значими детски книги. Списъкът е изготвен заедно с национални и общински библиотеки, водещи български издателства и образователни институции. Към избраните вече заглавия всеки има възможност до 20 март да добави своя фаворит или да подкрепи предложените от специалисти. Освен на сайта това може да стане и на адреса на БНТ: София, "Сан Стефано" 29, за "Малкото голямо четене". Единственото условие е книгата да е написана на български или да е преведена/издадена у нас.
В първото предаване ще бъдат представени героите и цялата амбициозна идея на проекта. Той е продължение на успешния формат на БНТ "Голямото четене", реализиран през 2008-2009 г. у нас по лиценз на Би Би Си. Целта е да бъдат провокирани децата, както и всички хора да четат, препрочитат и говорят за любимите си книги от миналото и днес. В продължение на 4 месеца форматът ще се стреми да привлече към екраните както малките зрители, така и техните родители, баби и дядовци, които ще могат да си спомнят как се мисли като деца. С този проект от БНТ отново са амбицирани да докажат, че имат капацитет и реализират идеи, които образоват, развиват фантазията и забавляват чрез интелигентни и предизвикващи въображението послания. А конкурси за рисунка, късометражни любителски филмчета и нови версии на известни произведения за малките ще бъдат част от кампанията за избор на най-харесвана творба.
Топ 100 на любими детски книги на българите ще бъде обявен в началото на април, а след това ще се оформи нова класация, включваща 10 заглавия, получили най-многоброен вот. На финала на кампанията "Малкото голямо четене" една от тях ще бъде обявена за най-харесваната от българите.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ