20 Април 2024събота15:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Майко Меркел...

/ брой: 4

автор:Георги Георгиев

visibility 2032

Германия е потресена от масовите посегателства срещу жени в Кьолн. Това е най-често срещаната клиширана фраза, с която се описва ситуацията след новогодишните нападения, извършени най-вероятно от т.нар. "бежанци" от Близкия изток и Северна Африка. Засега немските политици продължават да се държат в рамките на т.нар. "политкоректност", "толерантност" и "мултикултурност", докато, както показват настроенията в социалните мрежи и реакциите на обикновените хора, в обществото зрее все по-силно напрежение от случващото се. Не е изненадващо, че кметицата на Кьолн Хенриете Рекер е критикувана заради думите и, че ще бъде разработен кодекс за поведение на жените, които "трябва да се държат на една ръка разстояние" от похотливците и да носят по-консервативно облекло. Всъщност сме свидетели как новодошлите мигранти започват да налагат своите правила на коренното население, при това с неволното съдействие на местни политици, които не могат да излязат от идеологическата рамка, в която пребивават.
За увеличаване на случаите на сексуално насилие над жени след началото на мигрантската вълна в Европа се говори отдавна, но някак под сурдинка. Полицията във Финландия дори беше обвинявана, че крие нарочно националността на престъпниците, за да не провокирала напрежение в обществото. Дори и след масовите гаври в Кьолн, при наличието на много очевидци, които описват външния вид на нападателите, германските власти предпочетоха да заявят, че е "неадекватно нападенията в Кьолн да се свързват с бежанците".
Впрочем случаят показва и как 1000 души, организирано или не, могат да изправят на нокти милионен град, без да се извършват терористични действия. Ако приемем, че бежанската криза е умишлено организирана, то сигурно някои хора някъде по света с интерес наблюдават как реагира една западна държава на масово агресивно поведение срещу гражданите й.
Замълчаването за сблъсъка между две толкова различни култури няма да доведе до нищо добро. В един момент циреят на проблема ще набъбне и ще се спука. Не. Германия не е потресена. Все още не. Но когато това се случи, всички ще го усетим.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ