25 Април 2024четвъртък17:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Симеон Дянков:

Икономическият ръст през 2015 г. е основно от еврофондовете

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 39

Икономиката се съживява, но основната причина за това са парите от еврофондовете, а през тази година средствата от ЕС ще бъдат по-малко. Това каза вчера пред Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков. Според него правителството е стабилно, но "стабилност е различно от растеж". Препоръката му към неговия наследник Владислав Горанов е да се затегне дисциплината и дефицитът да бъде по-малък от 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП).
Според Дянков правителството "Борисов 2" забавя обещаните реформи. "Сега сме по-назад в съдебната реформа, отколкото преди година", категоричен беше Дянков и допълни, че нито едно от "големите неща", които трябва да се случат в съдебната система, не са се случили. Според него вече липсва и желание за промени в системата.
Дянков посочи още, че нищо не се случва в редица ключови сектори - здравеопазване, енергетика и др. Реформата в енергетиката например само намалява дефицита в НЕК на годишна основа, но не решава проблемите на сектора, нито намалява общия дефицит, който е над 4,5 млрд. лева.
Дянков оцени работата на своя наследник Владислав Горанов като добра. На обратния полюс е оценката му за министъра на икономиката Божидар Лукарски, който според Дянков е абсолютно незабележим. "Това е липсващото министерство. Утре ако това министерство се затрупа от преспи и не работи известно време, никой няма да забележи", каза той. Според бившия финансов министър данък "вредни храни" е "вредна идея", а по отношение на данък "уикенд" идеята е била представена в неподходящото време.
"Българският народ е излъган по темата за КТБ", каза Дянков и допълни, че има голямо забавяне на информацията как тази банка е била ограбена. Като виновни за ситуацията с КТБ той вижда основно собственика й Цветан Василев, тогавашното ръководство на БНБ, както и последните пет правителства на страната.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 364

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 294

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ