17 Април 2024сряда02:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

(Сюр)реализъм

/ брой: 14

автор:Кристиела Симеонова

visibility 207

Редица европейски политици явно са заклети почитатели на сюрреализма и за тях пъзелът на действителността се реди на базата на съновиденията им. Как иначе да си обясним неадекватните им изказвания и действия, противоречащи на реалните събития и проблеми. И докато това до известна степен можеше да им се прости в началото на мигрантската криза, то днес от приказките им смисъл няма, а последствията от бездействието им са опасни. Да говориш колко важно постижение е Шенген и да апелираш да се запази неговата цялост, докато страна след страна връщат граничния контрол, си е чиста проба халюцинация. А непреклонното настояване на вицепремиера ни Меглена Кунева да влезем в Шенгенската зона вече си е тотална неадекватност - напираме да ни приемат в нещо, което реално вече не съществува.
Слава богу, че на този фон се открояват реалистите, онези, които открито заявяват, че ще бранят националните си интереси, след като Европа не е способна на единен отговор на мигрантското бедствие. Нищо по-естествено няма от това, ама допреди време не спираха да упрекват непослушника Виктор Орбан, че взима нещата в свои ръце, а не чака Брюксел да се намъдрува. Днес, принуден от обстоятелствата, всеки действа самостоятелно, за да се справи с кашата, за чието забъркване немалка отговорност носи германският канцлер. Фрау Меркел обаче, въпреки острата съпротива, която среща и сред свои, въпреки явното отричане на политиката й на отворени врати, е непреклонна и няма да предприема радикални промени в позицията си спрямо мигрантите. Последствията за нея ще са политически, тя си го знае, за останалите обикновени европейски граждани обаче те са много по-тежки. И по-реални, а не като имагинерните призиви на евролидерите. А разпадането на Шенген всъщност е знак за липсата на доверие и за краха на единството, на което се гради европейският проект.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ