28 Март 2024четвъртък19:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ройтерс: Шуробаджанащината срива ГЕРБ

/ брой: 52

автор:Дума

visibility 665

Политическата шуробаджанащина и увеличаването на цените на хранителните продукти срина доверието в правителството. Това коментира Ройтерс, анализирайки срива на доверието в правителството от 40% на 26%. В позицията им се споменава за изтеклите в медиите записи от подслушани телефонни разговори на Бойко Борисов, в който той предлага защита от митнически проверки на бирен бос. Агенцията цитира и позицията на БСП, която говори за шуробаджанащина по високите етажи на властта.
Строгото ограничаване на разходите, отложените реформи и неотдавнашния скандал с подслушването подкопа подкрепата в правителството, но то все още здраво държи властта благодарение на подкрепата на националистическата партия "Атака", коментира още световната агенция. Оттам съветват премиера да покаже резултати в борбата с корупцията и с организираната престъпност.
Ройтерс напомня позициите на Германия и Франция, които призоваха за отлагане на приема ни в Шенген заради опасенията им за корупция. Агенцията посочва, че е необходимо да се наблюдава дали правителството ще прояви воля да се справи с корупционните практики.
В анализа на Ройтерс се споменава и за високата безработица сред младите хора у нас, чийто брой се е удвоил през последните 2 години. Ройтерс отбелязва, че е необходимо да се наблюдава и дали България ще осъществи плануваните реформи в сфери като здравеопазването, или страхът от изгубване на популярността и народното недоволство ще ги отложат отново. Агенцията не пропуска да посъветва страната ни да подобри усвояването на еврофондовете. Ако това не стане, инвеститорите може да се откажат от България, да се забави подобряването на инфраструктурата и да се подкопае възстановяването на икономиката, отбелязва Ройтерс.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ