26 Април 2024петък14:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Обърка се този свят

/ брой: 36

visibility 717

Денчо Владимиров

- Слушай сега какво се случи с мен – ми каза съседът Пастърмаджиев, докато си пиехме ракийката в бившата абонатна станция за парното в блока, отдавна преобразувана в Клуб на оцелелите от Прехода. - Реших и аз да стана  бежанец, че тук вече не се трае. Купих си българо-арабски разговорник, научих няколко арабски лафа и ето ме в Берлин, при канцлерката Меркел.
Тя ме посреща и прегръща като бежанец, дава ми пари, колкото не съм виждал цял живот и ме настанява в апартамент. Извикай тук, казва, целия си род, може и всички съседи от етажната собственост. А аз й отговарям  "Лийбе кюсми май дарлинг, шаде ундертренен ин дер нахт" - само това знам на немски от една песен, казвам й го, а тя ме гледа  с един ангелски поглед и от умиление ме щипва по бузата...
Настаних се аз в Германия, то се знае – кеф!
Обаче една вечер на улицата ме спират мъже агенти на ФБР. Вкарват ме в една американска лимузина и ме водят при Обама.
- Американците - обяснява ми Обама в някаква овална стая - също са с отворени обятия за бежанци!
Квотата им за бежанци обаче зеела празна, та ме канят аз да я попълня с рода си и съседите от етажната собственост. Обамовица ми се усмихва с чаровната си усмивка и на свой ред  ме черпи със зеленчуци от нейната градина в Белия дом, а  Барак ме води по дипломатическия протокол на американците в пицария.
И тъкмо да отхапя първото парче от бежанската пица... събудих си над българо-арабския си разговорник. Какво пък, може при следващото сънуване наистина да си я доизям...
Ей обърка се този свят! Всички взехме бежанци да се чувстваме!


 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ