25 Април 2024четвъртък01:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съветници искат пълна проверка на кмета на Павел баня

Станимир Радевски, блъснал с кола човек преди 3 месеца, продължава да дерибейства в общината, алармират от БСП и ДПС

/ брой: 40

автор:Мария Нинова

visibility 1291

Общинските съветници от БСП и ДПС поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да назначи пълна ревизия на дейността на кмета на община Павел баня Станимир Радевски в последните му четири мандата. Повод за искането им била реалната опасност общината да остане без средства за инвестиционна програма, ако се наложи да плаща неустойки и пари по извършени сделки от кмета в предходния негов мандат и по-специално продажбата на Плажния комплекс в града, който е на терени публична и частна общинска собственост. При такива претенции искът към общината може да стигне до 700 хиляди лева, изчисли общинският съветник от БСП Атанас Пъдев.
Преди дни съветниците научили за решение на ВАС, в което се заявява, че сделката за плажа на Павел баня от 2008 г. е нищожна, тъй като 4 от имотите са публична общинска собственост и каквото и да е разпореждане с тях е незаконно. Петият е частна общинска собственост, но е предоставен чрез "заобикаляне" на Закона за общинската собственост без търг и конкурс. За първи път български съд казва черно на бяло, че сделката е нищожна, тъй като 4-те имота са публична общинска собственост, обявиха съветниците. Според тях в бюджет 2016 г. ще излезе непредвидено връщане на предполагаема сума, внесена в общината за покупката на плажа. Те твърдят, че не знаят дали и от кого е внасяна сума, тъй като на многократните им питания по въпроса, кметът Радевски не отговарял. 
Пъдев уточни, че ще настояват за проверка и на седем спрени дела срещу кмета, както и да се даде отговор за етапа на досъдебното производство срещу кмета на общината, за причинено от него преди 3 месеца пътно произшествие, при което загина човек. Тогава кметът блъсна 64-годишния Георги Георгиев на пътя между Павел Баня и село Виден. Мъжът почина на място. Направената на място алкохолна проба с дрегер тогава била oтрицателна. Според източници на ДУМА въпросната проба е била взета 6 часа след инцидента.
До момента община Павел баня няма приет бюджет за годината заради неколкократното му връщане за отстраняване на нередности от общинската администрация. "Категорично отхвърляме упреците, че бламираме бюджета. Общинският съвет има намерение да го приеме след отстраняване на констатираните от нас нередности и несъответствия", заяви председателят на Общинския съвет в Павел баня Шендоан Халит. С входираните от страна на градоначалника проекти за бюджет, според съветниците той иска да изразходва парите по своя преценка. "Не сме съгласни с предвидените в бюджета 35 хил. лв. за закупуване на автомобил на кмета. Не сме съгласни 15 хил. лв. да бъдат отпускани за представителни разходи. Ние не сме съгласни общинският бюджет да субсидира частни фирми в продължение на 12 години, като годишната субсидия варира между 80 и 100 хил. лв.", обявиха от ОбС. По думите им, когато са искали регламентиране на тези суми, са получавали категоричен отказ от изпълнителната власт. 
По-късно Станимир Радевски обяви, че няма вина за бюджета, а Общинският съвет го бламира. По отношение на опасенията на ОбС, че общината ще трябва да връща сума на купувача за въпросния плаж, той каза, че "тези средства ние ще ги върнем, когато си върнем имотите".
ДУМА припомня, че Станимир Радевски бе избран за кмет на Павел Баня на втория тур на местните избори през 2015 г. с 50,24%. Втори остана опонентът му Иса Бесоолу от ДПС с 49,76%. На първия тур кандидатът на ДПС Иса Бесоолу спечели с 44,05%. Станимир Радевски, който е подкрепен от ВМРО-БНД, АБВ, Реформаторския блок и "Българска социалдемокрация", остана втори с 34,49%.


"Дърта свиня престанете с мрасотията ще ви запалим къщите" - това послание получавали местните, които не подкрепяли Радевски

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ