26 Април 2024петък08:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ренци плаши гаргите

/ брой: 42

автор:Галина Младенова

visibility 1262

Италианският премиер Матео Ренци, ядосан от нежеланието на източноевропейските си колеги да приемат бежанци в своите страни, си позволи да ги заплаши със спиране на евофондове. С други думи: "няма бежанци - няма пари". Идеята на г-н Ренци да плаши гаргите обаче не е особено добра.
 Всъщност самите бежанци изобщо не копнеят да остават в Източна Европа. Нашата беднотия съвсем не им допада и те дават мило и драго да се махнат оттук колкото се може по-бързо. Да, според разработения от евробюрократите план бежанците нямат право да избират къде да живеят. Те обаче съвсем не са дебили и ще обърнат света, но няма да останат в мизерстващата Източна Европа. Тук ще отседнат единици, както става и сега. Останалите ще намерят вратичка, за да потеглят към жадуваната Германия. Но нима ние сме виновни за гостоприемството на танте Меркел?
Заплахата за спирането на еврофондовете също едва ли ще стресне обикновения българин, например. Той така или иначе не е видял и евроцент от тези пари. Член сме на Евросъюза вече от девет години, а продължаваме да сме не просто най-бедната страна членка на общността, но и е една от най-бедните в Европа. Погледнете Северозапада ни - да виждате там промяна след тези 9 години? Освен, че е станал още по-беден и още по-безлюден, друго в региона няма.
Заплахите на италианския премиер обаче със сигурност могат да стреснат нашите управляващи и "обслужващите" ги фирми, в чиито джобове и отсядат парите от еврофондовете. Всъщност София никога не е отказвала да приеме полагащите й се според квотите близо 2000 бежанци. Нищо чудно след този италиански натиск нашите власти да потърсят начин да пропагандират сред мигрантите "чудния" живот в България само и само да си попълнят положената ни квота. А колкото до останалите източноевропейци, тях заплахите на г-н Ренци не ги плашат. Те разчитат не на благоволението на Брюксел, а на своя собствен труд...

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ