28 Март 2024четвъртък15:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Събуждане

/ брой: 48

автор:Мая Йовановска

visibility 40

Както вече стана ясно, въпрос на дни е депутатите да ни сервират номинациите за председател, зам.-председател и петима членове на КЗК. Макар апетитите към шефското място да не са само от най-голямата в управляващата коалиция, изборът комай изглежда предрешен. И то на фона на огромната власт, която получи със законови промени шефът на КЗК за разпределянето на проверки на обществените поръчки. Както се казва, броени дни му остават на Петко Николов, който пое комисията през 2003 г. и на когото столът отдавна се клати. 
От месеци петролът поевтинява, но у нас цените на горивата трудно се движат надолу, а от КЗК мълчат като риби. И изведнъж, преди да се развърти метлата, комисията изненадващо се оказа готова с чакания 7 месеца анализ и се зае да разследва има ли картел при цените на 7 вериги бензиностанции и злоупотребила ли е с господстващо положение рафинерията у нас. А това ще продължи дълго, доказателствата се събират трудно и засега не й се вижда краят на тази сага. Борисов пък похвали КЗК, че действа в унисон със съмненията на кабинета. Пълен водевил.
Впрочем, в края на "царуването си" екипът на КЗК внезапно се сети да оправдава ниските си резултати с пропуски в законодателството, които не му позволявали да прави изненадващи проверки. Не че им е забранено, но процедурата била такава, че в крайна сметка проверките не изненадвали проверяваните. Защо го казвате чак сега бе, антимонополисти? Нали правихте подобно разследване преди около три години, когато нищо не доказахте. Не го ли видяхте този пропуск още тогава? То и Борисов заплаши от телевизора с изненадващи проверки по бензиностанциите миналото лято и те в крайна сметка се оказаха подарък за веригите. Щото доказаха колко малко нередности има.
Иначе въпреки пушилката, която вдигна с новото разследване, КЗК мълчи по въпроса с колко са ни ощетили веригите през последните години с цените на горивата. Експерти изчисляват, че са ни одрали с около 3 млрд. лв. С колко ли още ще обеднеем, докато КЗК докаже нещо? В новия си състав, разбира се.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ