28 Март 2024четвъртък19:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бърши, Бойко, бърши!

/ брой: 50

автор:Светлана Михова

visibility 2195

Ха сега нека някой каже, че не живеем в Страната на чудесата. Майсторлък се иска да я докараш дотам. Властта - и законодателна, и изпълнителна, така се оплеска, че колкото и да се звери в огледалото, няма да се познае. В тази страна ден не минава без изненада. Населението трябва да се държи в напрежение. Вечер си ляга с новината, че избраниците му, преизпълнени с чувство на национално достойнство, ще разобличат всички, които си пъхат носа в нашите вътрешни работи. На другия ден осъмва с височайшето разкритие, че всичко е било дело на тъпи злосторници. "Здравите сили" обаче няма да позволят то да се случи.
Напоследък депутатското тяло се взе много насериозно и реши да натрие носовете едновременно и на Русия, и на Турция. За целта си създаде комисия и два дни пърха на крилата на собствената си глупост. На третия ден, като в приказките, шефът Бойко се яви и обърка всичко. До вчера имаше комисия, от утре - я няма. Парламентът може да е решил, но Бойко не дава.
Не накомисарстваха се нашите законотворци. Мине не мине време, и току намерят повод да си сътворят временна комисия. Постоянните не им стигат. Не че са толкова жадни за работа. Друга е жаждата им - всяко ново комисарстване им пълни джоба. Така "Временната парламентарна комисия за разследване на твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България" стана поредният им идиотски шедьовър. Това, че трябва да не си с всичкия си, за да предприемеш подобна антидържавна стъпка, дори Бойко го схвана и удари по масата.
Той може всичко. Спира поръчки всякакви - обществени, корпоративни, сухи и мокри... Колко му е да спре една политическа - и то зле сплетена, поръчка. Разделението на властите няма значение. Както е недопустима при пазарна икономика и намесата на политиката в бизнеса. Такива са, казват, правилата на демокрацията. Тогава толкова по-зле за демокрацията. Нашите държавни началници от личен и исторически опит знаят, че единоначалието е много по-ефикасно. И Бойко го знае. Особено с такава разпасана команда, каквато е парламентарното му мнозинство и неадекватното му правителство. Как да не се намеси човекът? Ако спазва разделението на властите, неговите отрядници окончателно ще затрият държавицата.
Както се казва, всяко зло за добро. На техния фон Бос Бойко блести и населението го цени. В това е целият фокус. Той със седмици мълчи, стои настрана, оставя ги хубаво да се омаскарят, накрая оркестърът от властолюбиви медии свири туш, прожекторите светват и се вижда: всички са омазани, единствен Бойко лъщи величаво възправен в бял фрак.
Така стана и сега с дълбоката турска следа. Мълча по скандала с гостуването на Местан в комшийското посолство, по шетането на високопоставени анкарски пратеници из нашите земи. Затрая си по сваления руски самолет, но тайно си пошушука с Ердоган. Изчака гюрултията да се разрасне, всички да изпуснат парата, и чак тогава се направи, че зловредната комисия му пада като гръм от ясно небе. "Точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни, и дойде създаването на тази комисия". Бре, каква изненада! Не може да не му се признае майсторлъкът. Не че по гръб не пада, но магарето си в калта няма да остави. Няма лошо - така поне малко ще позабърше срама от омазаната зурла на антуража си.
И антуражът му се засуети. Дясната ръка Цв. ЦВ. козирува и тръгна да проучва как да стане забърсването. Като начало щял "да инициира разговори за разформироването на комисията с другите политически партии в Народното събрание". "По казуса" се разшета и другата ръчица - депутатската шефка Ц.Ц. Та нали именно под нейно ръководство депутатското тяло използва цялото си плиткоумие да пръкне комисията точно в навечерието на Деня на Освобождението ни от турско робство. Да тури в един кюп и освободители, и поробители - разбира се, по искане на РъБовете в парламента. Вярно, да сториш това не се иска много ум. На всичко отгоре, докато умниците ни в парламента деряха гърла за комисията, колегите им в Москва почитаха паметта на руските воини и българските опълченци. Нещо повече, на церемонията бяха поканени и наши законотворци. Някой ще рече, че това тук е лицемерие. Не е. То и за лукавството се иска акъл. Точно обратното - тъпо недомислие.
И тук има интересен нюанс. "Новоучредената комисия, която направихте, ще ни влоши отношенията и с Русия, и с Турция. Не може външният министър да се чуди как да отговори на нотите, които ни заливат", смъмри командата си Бойко. За реакцията на Турция медийният оркестър не свири, но руската бе мощно озвучена. Момченцето ни за външни сношения не се чуди нито за миг, веднага я използва като "доказателство", че Москва ни се меси. Защо ли Бойко го покрива и докога? Утре ще трябва и него да забърсва. И така ще бъде, докато русофобията у нас се смята за пропуск в света на "модерната демокрация". Докато историята се употребява като тоалетна хартия.
Бърши, Бойко, бърши!
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ