20 Април 2024събота10:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НС подкрепи закон на ДПС за огласяване на доклада за КТБ

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 66

Законопроектът за банковата несъстоятелност на депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски бе приет със 124 гласа "за" и 4 гласа "въздържал се", с което Народното събрание гласува докладът на "Аликс партнърс" да бъде публикуван. Предложението на ДПС беше свързано с разсекретяването на доклада на международната компания за фалита на КТБ. Другият законопроект беше внесен от ПГ на ГЕРБ, той е за скъсяване на сроковете, в които съдът трябва да се произнесе за одит на кредиторите по несъстоятелността. 145 депутати подкрепиха проекта на ГЕРБ, 1 се въздържа.
Цонев посочи, че целта на внесените от него промени е защита на обществения интерес чрез публичност. Според него клаузата за конфиденциалност пречи да се разкрие цялата истина. Данаил Кирилов от ГЕРБ обясни, че се водят повече от 400 дела заради фалита на КТБ и настоящите законови разпоредби ще поставят съдилищата в особено затруднено положение. Той предупреди за възможни пречки за спазване на съдебните срокове. Именно затова и ГЕРБ внасяли своите промени.
Мартин Димитров от РБ бил доволен, че докладът на разследващата компания ще бъде публичен, но настоя и договорът с нея да бъде огласен. Цонев излезе отново на трибуната, за да посочи, че ДПС ще подкрепи идеята.
Димитър Байрактаров от ПФ предупреди ГЕРБ, че законът няма обратно действие. По думите му, ако действително се цели да се разкрие истината за КТБ, трябва да се помисли за законови промени, така че измененията да действат и за КТБ.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ