19 Април 2024петък18:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Чакат Звездите да напълнят Колодрума

10 498 избраха съставите, Тони Зетова, Сашо Александров и Йордан Йовчев в шоумач 3Х3 преди баскетболния сблъсък

/ брой: 61

автор:Владимир Николов

visibility 918

Рекордните 10 498 гласа избраха баскетболистите в традиционния Мач на звездите, който идната неделя за първи път ще се състои в Пловдив, съобщиха организаторите. Те очакват любителите на баскетбола не само от града под тепетата да напълнят новооткрития покрит колодрум за шоуто. 25 от билетите вече безвъзмездно са предоставени на деца от социален дом в Брацигово.
Феновете на баскетбола пък за първи път надвишиха 10 000 в анкетата за определяне на съставите. В отборите няма да има играчи от Черно море Порт Варна за пръв път от 2004 г., когато беше възстановен Мачът на звездите. Историческата липса на варненци е свързана с неочаквания разпад заради финансови неблагополучия на клуба с традиции и излизането на повечето им играчи.
Като треньор на един от съставите е избран новият национален селекционер Любомир Минчев, който ще довърши сезона начело на Берое. За да засилят интереса на пловдивчани към събитието, местният Академик ще бъде представен от треньора си Асен Николов и от Бошко Йовович, които попадат в състава от квотата на организаторите и НБЛ.
Звездният двубой ще бъде символично начало на кампанията "Аз обичам баскетбола", която цели да увеличи популярността на спорта с оранжевата топка в града под тепетата и в цяла България. Тя предвижда да завърши с домакинство на Евробаскет 2021, като "Колодрума" е една от залите наред с арените в София, Русе и Бургас, които ще бъдат предложени на ФИБА-Европа.
Преди същинския звезден мач ще има шоумач по минибаскет с участието на легендарния гимнастик Йордан Йовчев, легендарната баскетболистка Тони Зетова и Футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров - Кривия.
По традиция ще има конкурси "Хипер забивки", Тройки Троя" и "Споко Умения" на спонсора на събитието вафли "Престиж". Цялото събитие ще бъде излъчено от БНТ.
Отборите са спонсорирани от Фолксваген и Търкиш Еърлайн, но за засилване на интереса ще бъдат с екипи на пловдивските Ботев и Локо.
Престиж Мачът на звездите 2016 ще застане и зад благотворителна инициатива в подкрепа на Ники от Пловдив. Николай Тодоров Попов страда от остра форма на левкемия, а за лечението му е нужна голяма сума. Част от нея ще бъде набрана и в специални кутии за дарения в зала "Колодрума".
Kампанията вече получи подкрепа от НБЛ Виваком и Академик Бултекс 99, от приятели на възпитаника на ЕГ "Иван Вазов", волейболния национал Георги Братоев, от феновете на футболния Ботев Пд, както и от Стилиян Петров, който сам успя да се пребори с коварната болест.

Изборът на феновете: Фолксваген (Ботев Пд):

Франк Търнър (Черно море), Пламен Алексиев  (Берое), Милян Боцка (Ямбол), Павлин Иванов и Желко Шакич (ЛУКойл Академик), Кори Петрос и Тристан Кери и (Рилски спортист), Мартин Дурчев, Мартин Маринов и Николай Върбанов (Балкан), Алекс Симеонов (Левски) и Бошко Йовович (Академик Бултекс 99). Треньори: Росен Барчовски (Рилски спортист) и Александър Дяковски (Спартак Пл).

"Търкиш Еърлайнс" (Локо Пд):

Филип Виденов, Филип Барович, Димитър Димитров и Христо Захариев (ЛУКойл Академик); Тодор Тодоров и Тони Гуджино (Рилски спортист), Еврик Гари и Остън Барнс (Берое), Хънтър Уилямс (Черноморец), Александър Груев (Спартак Пл), Брандън Фортънбъри (Балкан) и Йордан Минчев (Левски). Треньори: Любомир Минчев (Берое) и Асен Николов (Академик Пд).
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ