26 Април 2024петък05:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Кой сега е номер едно?

20 минути "оптимистични" новини, обзор на работния ден на премиера, бюлетин за здравето на един футболист, допингът на Шарапова и татуировките на Джизъса - просто да полудееш...

/ брой: 62

автор:Константин Иванов

visibility 1531

В централния информационен бюлетин всичко сякаш е както трябва. Поредната изнасилена и убита баба. Че и бакшиш отгоре: 22 лева открити в калъфката на възглавницата.
Поредният балък предал спестяванията си на "майор Деянов", оня от "На всеки километър", дето го даваха по телевизията навремето, когато бяхме млади.
Един бързал много, загубил управление, блъснал се в боклукчийска кофа и умрял на място (да не се бърка с другия, който по същата причина - загуба на управление, се заби в спрял автомобил и уби собственичката също на място, това беше онзи ден).
Изсечени 56 вековни буки в Н-ския Балкан за нуждите на дървената мафия. С тези оптимистични новини са запълнени първите 20 минути, както си е предвидено в програмната схема.
Следва кратък 17-минутен обзор на работния ден на премиера: метене на корупция с подарената му от служителка на столичното летище метла с дръжка; указания за шефа на парламентарната група как да гласуват депутатите по точка първа и трета от дневния ред; рязане на лента на детска катерушка в градинката пред Народния театър и участие в шахматен блицтурнир с пенсионерите от градинката ("Те к'во мислат, че само мачле ли мога да ритам, а на "Не се сърди човече" направо съм бог"). Подреждане на куфара за пътуването до Брюксел, за да разкаже на колегите играта как се вардят граници от навлеци.
И в "спорта" всичко е "на шест". Бивш вратар на ЦСКА хванат във Враца с 4,2 промила алкохол. Шарапова хваната с допинг. Една наша шампионка - също. Левият и десният бек от Н-ския отбор си размениха гаджетата. Два жълти картона за играчите на "Вихър" и един червен за противниците им, страничният съдия получи схващане на прасеца, уцелиха треньора на гостуващия отбор с бутилка и всичко останало за мача с изключение на крайния резултат. И последните свободни 33 кв. см от тялото на Джизъса* татуирани: в осъвременения вариант на "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, освен съотборниците му, изобразени като дванайсетте апостоли и техния треньор, присъстват като обслужващ персонал и три сервитьорки, за които са позирали двете Златки и Николета. В "Новини от света на спорта" спорт няма, но клюки колкото щеш.
Уж всичко е както трябва, всичко уж е наред, но нещо ми липсва, има някаква непълнота, нещо изключително важно, съдбовно, може да се каже, е изпуснато. Но какво, какво... Ами да, еврика, липсва всекидневният бюлетин за здравословното състояние на Наско Сираков. Тази сага, този фамилен сериал проследи, благодарение най-вече на сърцераздирателните откровения на съпругата му, всички перипетии, целия низ от събития, последвали злощастна автомобилна катастрофа. "Само благодарение на това, че е невероятно добър шофьор, споделя тя възхитено, е било избягнато най-лошото". В следващите части на сериала драматизмът расте поради опасения от инсулт ли, от инфаркт ли беше. Слава богу, не било това, а нарушения във вестибуларния апарат. Следващ епизод: подобряване на състоянието на вестибуларния апарат благодарение на желязната воля и психическа устойчивост на пациента. И апотеоз: макар и с все още не напълно възстановен вестибуларен апарат, той, милият, любимият, й е изпратил разкошен букет цветя по случай Осми март. Автентична снимка с букета публикуват и редица централни всекидневници и седмичници, чакаме с нетърпение месечните списания за март. Заключителен (кой знае?) епизод: героят е вече у дома, играе си с бяло кученце, вярната съпруга е с касинка в ролята на предана болногледачка, изкарала предвидливо кратък медицински курс с упражнения за възстановяване на вестибуларния апарат.
Навремето, точно в същия сезон на 1953 г., така трепетно следяхме по радиото (тогава телевизия още нямаше у нас) бюлетините за здравословното състояние на другаря Сталин. Съобщението за кончината на другаря Сталин в 21,50 ч. на 5 март потопи в дълбока скръб цялото прогресивно човечество, поне така се казваше. Според някои зли езици в официалните бюлетини Йосиф Висарионович е живял по-дълго, отколкото в действителност, но това е подробност.
А тук, да е жив и напълно да оздравее Наско, та сериалът да продължи и да има с какво да се пълнят програмите на телевизиите, всекидневниците, седмичниците и списанията.  

*Джизъса (Исус, произнесено от англичанин) е български футболист, най-известен с това, че е нашарен с татуировки, илюстриращи библейски сюжети
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ