25 Април 2024четвъртък09:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борците горди с медалите

Никой няма запазено място в отбора за олимпийските квалификации, обяви Армен Назарян

/ брой: 63

автор:Владимир Николов

visibility 785

Двукратният олимпийски шампион и старши треньор на отбора по класическа борба Армен Назарян обясни причините, заради които борците ни печелят бронзови медали, вместо златни, както бе преди години. От възпитаниците му на завършилото в неделя европейско първенство само Даниел Александров (80) спечели бронзово отличие.
"Всички борци бяха много добре подготвени, но не могат да си повярват. Освен това повечето се борят да вземат няколко точки, а след това гледат да ги запазят и без да атакуват. Изключение правят Даниел Александров и Константин Стас. Дори и да са взели 4 точки, например, тръгват отново и отново в атака. Защото може да си взел 5 точки, но да загубиш с 5:6. Елис Гури, който единствен има квота за олимпиадата, също падна рано, сякаш не се беше събудил, не успя да влезе в състезанието, но до игрите в Рио ще участва и на още турнири. Никой няма запазено място в отбора, затова няма да обявя и имената на състезателите, които ще участват на трите олимпийски квалификации през април. Всеки борец трябва да знае, че мястото му не е гарантирано и може да бъде сменен", заяви етническият арменец, който не скри, че е разочарован от съдийството в Рига.
"Преди се борихме със свалянето на килограмите и със съперниците си, а сега вече и със съдиите", подкрепи го бронзовият медалист Даниел Александров. "Самият аз не съм доволен от представянето си. Тръгнах за титла, но имам още какво да подобрявам в борбата си."
В свободната борба старши треньорът Валентин Райчев също е разочарован от представянето на световния и европейски вицешампион Владимир Дубов (61). Като слабо той оцени и изявите на Любен Илиев при тежките, който също не стигна до отличие.
Райчев обаче определи като "израстване" успеха на Георги Вангелов (57), спечелил бронз при най-леките.
"За трети път участвам на европейско за мъже и най-после спечелих медал. Доволен съм и от борбите, които направих. Но сега, когато гледам срещите си на запис, виждам, че имам още много работа", обяви Вангелов.
Другият ни бронзов медалист Николай Куртев пък призна, че вече има нужното самочувствие, за да стигне до призовата тройки в Рио.
Класиците започват лагер в Тетевен, а свободняците в Самоков.
Първата олимпийска квалификация е в Зренянин, Сърбия, от 14 април. Там финалистите печелят квоти за Рио. На втората, вече световна, в Улан Батор седмица по-късно, първите трима вземат визи за Игрите, а последната в Истанбул (6-8 май) квоти ще получат отново финалистите.
Жените вече са на лагер в Самоков под ръководството на двукратния световен шампион Серафим Бързаков. Финката също изказа разочарование от двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин, която не стигна до медал. "Тя загуби от унгарката Сасин, от която има 2-3 поражения. При нея по-скоро проблемът е психологически. Тайбе обаче е класна състезателка и вярвам, че ще се справи. Имаме и млади момичета в отбора, от които съм доволен, защото показаха характер и потенциал", допълни Бързаков.
На Олимпиадата в Лондон 2012 борците ни имаха 9 квоти и спечелиха само 1 медал (сребърен на Станка Златева, която вече се отказа от борбата).

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ