29 Март 2024петък17:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

1,5 млн. евро са загубите за туризма ни от блокадата

Около 8% е спадът на българските туристи в Гърция, съобщи Румен Драганов

/ брой: 63

автор:Мая Йовановска

visibility 1032

Около 1,5 млн. евро са загубите на българския туристически бизнес от блокадите на гръцките фермери по границата ни. Това научи ДУМА от директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Разчети от Министерството на туризма колко са загубите от блокадата за бранша досега не са съобщавани. По думите на Драганов загубите са от нереализирани пътувания към Гърция от туроператори, отказали се от пътувания за бъдещи периоди, а също и от неполучени приходи от обслужване на гръцки туристи в местата за настаняване, хранене и развлечения в България.
Според Драганов обаче няма да има бойкот от страна на българите при посещения в Гърция за предстоящите великденски празници каквито призиви бяха отправени по време на блокадите. В туризма такива емоции няма и едва ли българите ще направят нещо такова нарочно, коментира експертът. Съществува обаче едно голямо разочарование от страна на българите, които са ползвали Гърция като туристическа дестинация, каза той. По неговите думи причината е в безотговорното отношение на властите в Гърция - на администрацията, на полицията, органите на съдебната система, които не реагираха срещу нарушените икономически интереси на България при блокадите на гръцките фермери. Тази безотговорност на гръцките власти, това отношение, което имаха към представителите на нашите власти и неправителствените организации, беше отвратително и възмути много българи и те се отказаха от пътуване в Гърция, каза Драганов. По данни на Института за анализи и оценки в туризма става въпрос за спад от около 8% от пътувалите досега към Гърция.
Отлив за пътувания по време на великденските празници ще има, но той ще бъде компенсиран през следващите месеци, прогнозира експертът. Това се дължало и на затварянето на Турция и невъзможността да се пътува в България през лятото заради голямото натоварване, което се очаква от чуждестранните туристи. Много туристически пътувания щели да се пренасочат от Египет, Тунис и Турция към други страни, включително и към нас. Ще има завишено търсене на туристически услуги от българи, които обаче няма да могат да бъдат реализирани единствено и само в България. А след като е затворена Турция, ще бъдат пренасочени към Гърция, каза още той.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ