25 Април 2024четвъртък20:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Неканените

/ брой: 64

автор:Галина Младенова

visibility 1606

Европа "танцува по минно поле", предупреди в петък преди началото на решаващите преговори между ЕС и Турция турският президент Ердоган и обвини европейците в "нечестно" и "неискрено" отношение. Премиерът Давутоглу пък, явно засегнат от многото обвинения в Стария свят в шантаж, изтъкна, че за Турция бежанският въпрос не е въпрос на пазарлък, а "въпрос на ценности" и хуманизъм. За турския хуманизъм Европа знае немалко и не само в исторически план - достатъчно е да погледнем какво става сега в Диарбекир. Но нека се концентрираме върху нашия си проблем - какво да прави ЕС с този мигрантски наплив. Планът на европейските лидери предвижда Турция да опази Европа от мигрантите, в замяна Анкара получава доста обещания. Експерти обаче предупредиха, че този план няма да проработи. Сделката с Турция нищо няма да реши, твърдят те. И събитията засега потвърждават тяхното мнение. Преговорите с Анкара не са отвчера и планът на Европа да връща мигрантите обратно е добре известен. А в същото време броят на хората, надяващи се да стигнат до "обетованата земя" Германия, не само не намалява, а дори се увеличава. Според най-лошите прогнози броят на т. нар. бежанци може да надхвърли 6 милиона души. Европейските политици са добре запознати с тези прогнози. Изглежда малцина от тях също така вярват, че Турция наистина ще опази границите на Стария континент от нежеланите мигранти. А никой в Европа вече не иска пришълците от Африка и Близкия изток. Близо 20 страни от ЕС отказват да изпълняват задълженията си по квотите за бежанците, оплака се председателят на Европарламента Мартин Шулц. Гонят ги отвсякъде. Западните Балкани здраво затвориха границите си. Унгарците обявиха извънредно положение, а датчаните и британците пак повториха, че няма да дадат и цент за неканените гости. И отново самотен звучи гласът на фрау Меркел, че не бива да изоставяме гърците сами да се оправят с тази каша. Европа обаче така и не можа да роди някакъв реален общ план за решение на кризата.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ