19 Април 2024петък06:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Славия - Левски за 210-и път

"Сините" са с 67 победи и само 24 загуби от "белите" в "А" група

/ брой: 64

автор:Владимир Николов

visibility 59

Славия и Левски се срещат в най-старото столично дерби днес от 16.00 ч. за 210-и път. "Сините" имат общо 97 победи и 53 загуби при обща голова разлика 346:248 (данните са на сайта levskisofia.info). В срещи от "А" група Левски има 67 победи и само 24 загуби при 46 равни с голова разлика 233:138. В националната дивизия съперниците са разменили по 3 победи, а головата разлика е 10:8 за Левски. За държавно първенство в първите години след Втората световна война и преди създаването на "А" група в 4 мача отборите са разменили по 2 победи, г. р. 5:5. За Купата на България паритетът е също налице - по 6 победи и 4 равни, г. р. 25:19 за Славия. "Белите" имат предимство в провежданото преди години столично първенство - 18 победи, 16 загуби и 8 равни, но головата разлика е 72:68 за "сините". В други турнири Левски има още 3 победи и 1 равен, г. р. 7:4.
Този сезон Левски спечели и двата мача през есента - 1:0 на "Овча купел" и 2:0 на "Герена". Столетните клубове водят битка за второ място в шампионата, засега я печели Левски с 39 т., с 4 пред четвъртия Славия.
Въпреки това треньорът на Славия Александър Тарханов изрази увереност, че тимът му ще успее да се противопостави успешно на Левски, ако реализира положенията, които създава. "Ще играем срещу Левски така, както го направихме срещу Лудогорец. Надявам се обаче да вкарваме създадените положения. Ако го направим, ще имаме успех. Запознат съм с отбора на Левски. Гледах мача им с Пирин и съм наясно какво да очаквам. Венци Христов е много добър нападател, но отборът има и други силни футболисти. Надявам се да им се противопоставим успешно", заяви руският специалист. Той няма да разчита за мача на новопривлечените Атанас Курдов и Даниел Пеев, които и двамата са играли и в Левски. Те ще бъдат на лагер с отбора по време на паузата в първенството заради националните отбори, а Славия ще направи проверка с Литекс. 
Колегата му в Левски Стойчо Стоев призна, че Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер със сигурност пропускат най-старото столично дерби, а Сашо Александров също не е напълно готов. „Ще бъде сериозен мач. Славия върви добре, има си своите апетити за класиране в европейски турнири, надявам се времето и теренът да позволят да се получи добър двубой. Определено новият им треньор промени някои неща, внедрил е новости. Славия се опитва да играе добър футбол. Сега, освен директния футбол, се опитва и да комбинира, което е заслуга на руския им треньор. Нашите играчи обаче са запознати с тези промени“, коментира още Стоев.
„Венци Христов влиза в оптимална форма. В Риека и в албанския отбор не беше взимал достатъчно участие и това се беше отразило, но виждам, че с всеки мач ще се представя по-добре и по-добре. Левски трябва да налага стила си на игра още от първите минути. Тимът трябва да показва 90 минути свето лице. Не е лесно да поддържаш 90 минути едно и също лице, тъй като имаш и противник, който се опитва да се представи също“, допълни Стоев. "Ще е кощунство да се сравнявам с Луис ван Гаал. Въпреки критиките сега към него той е специалист от световно ниво. Може би в топ 10. Много ми се иска да имам прилики, а и разлики с Луис ван Гаал. Знам, че той налага много млади футболисти във всички отбори, в които е бил", заяви Стоев.
Двубоят е от 16.00 ч. днес и ще бъде предаван по Диема Спорт.

Групата на Левски:
Боян Йоргачевич, Александър Любенов, Сърджан Лукин, Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Веселин Минев, Роман Прохазка, Мики Орачев, Мехди Бурабия, Радослав Цонев, Мигел Бедоя, Франсис Нар, Божидар Краев, Венцислав Христов, Джъстин Менголо, Бабатунде Адениджи

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ