26 Април 2024петък06:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Новото нормално

/ брой: 65

автор:Мария Нинова

visibility 1144

Най-обичам да гледам хора, които в по-голямата част от трудовия си живот са лежали на гърба на някоя партия и в един ден се събуждат като най-големите й съдници. Ако започнем да даваме примери, ще ни отнеме доста време. Пък и едва ли вече не ви изникват имена в главата. Политически хамелеони, на които настроенията им се менят спрямо посоката на вятъра, виждаме всеки ден.
Новият носител на нормалността в държавата ще бъде Георги Кадиев. Новият борец на статуквото. Новата правда. Новата надежда, че ще напълни терминалите на летището с пристигащи българи, а не излитащи. Аман! Кадиев ни цитира, че сме най-нещастните в Европа. Безспорен факт. Как по-точно той ще ни направи по-щастливи с поредната малка партия? В изявленията си цитира цифри, с които доказва демографската криза у нас. Призовава хората да забравят личната си изгода. Хубаво. Ама никъде не се посочват конкретни мерки. Само клишета и алабализми. До вчера социалист, днес не може да определи партията му дали ще бъде лява, дясна или центристка. Та това си е истински пример за "нормалност".
Някак си не ми се вижда нормално и почтено човек с фирми с милиони годишен оборот в енергетиката да ми се приписва за честен политик. Да претендира за всичко друго, но не и за "нормално". Защото, ако си страдащ за случващото се в държавата и имаш такива доходи, по-нормално би било да даряваш процент от тях на нуждаещите се, отколкото да им четеш статистики и проучвания за дереджето на българина. Повечето хора са наясно какво се случва. Мерят според джоба си. Стискат зъби и седят тук, ама от толкова нормалности в политиката след няколко години ще четем още по-тъжни статистики.
У нас държавата липсва във всички сектори, ама партийки с лопата да ги риеш. Или това може би е новото нормално?

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ