16 Април 2024вторник22:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Елен Колева:

Няма да се откажа да приемам различни предизвикателства

Някои мои колеги искат да се занимават само с театър, но аз не съм от тях, категорична е младата актриса

/ брой: 58

автор:Альона Нейкова

visibility 2133

Елен Колева e носителка на наградата "Най-добра българска актриса" за 2007 г. за превъплъщението й в ролята на Елена - една от главните героини във филма "Шивачки" (сц. и реж. Людмил Тодоров). С участието си в него не само печели известност сред публиката, но и прави сериозна заявка за голяма кариера. Преди това първата кинороля на Елен е в късометражния "Последната пастирка" (2005). Следват участия в други филмови продукции - "Нощ и ден" (2006) и "Семейна терапия" (2008). Не спира да се изявява и в театъра. Актрисата играе също и в българския телевизионен сериал "Забранена любов", който се излъчва по Нова ТВ. Зрителите ще я гледат от 15 март и като водеща на кулинарното състезание "Lord of the Chefs", което ще се излъчва всеки вторник и четвъртък в продължение на 3 месеца по Би Ти Ви.
 

- Елен, скоро зрителите ще те видят в ново амплоа - като водеща на кулинарно състезание. Но все пак си актриса...
- Актьорската ми професия е естественото продължение на това, с което са се занимавали моите родители. Баща ми беше актьор, майка ми - хореограф, балетен педагог. И някак си така се случи, че цялото ми детство премина през музикалната и балетната школа в Монтана. Аз съм закърмена и възпитана в такава среда и като че ли беше абсолютно естествено да продължа с актьорство. Тоест нямаше друга опция, освен да кандидатствам в НАТФИЗ, където влязох от първия път.
- А би ли опитала пак да кандидатстваш, ако не бе успяла от раз?
- Никога не съм допускала, че няма да успея! Дори не ми е минавала такава мисъл, че няма да стана актриса. Затова и станах.
- Киното ли е трамплинът към голямата слава за теб - все пак ти бе отличена като най-добра актриса именно за участието си във филма "Шивачки"? Биха ли могли театралните ти роли да те направят толкова известна или дори още повече, отколкото си популярна сега?
- Още докато бях студентка, имах шанса да участвам в различни филмови проекти, тоест професионалният ми път някакси тръгна с киното. Но не бих избрала едното за сметка на другото. Дори в момента се занимавам с нещо, което е твърде различно и от киното, и от театъра. Да бъда водеща на телевизионно предаване - и то кулинарно състезание - за мен е голямо предизвикателство.
- А как всъщност стигна до "Lord of the Chefs"?
- Поканиха ме от екипа на кастинг. Отидох, без изобщо да зная за какво става въпрос. Поставиха ми задача за кратко време да науча и да импровизирам върху кратък текст, свързан с кулинарията. Бях себе си и мисля, че това всъщност е определило избора именно аз да бъда водеща на това шоу. Сработихме се перфектно с екипа, въпреки че не се познавахме преди. Много бързо скъсихме творческата дистанция. Имам способността да бъда естествена пред камера и явно това е нещото, което се харесва. Разбрах, че Пенелопе Крус и Анджелина Джоли също са се явили на кастинга за "Lord of the Chefs", но в крайна сметка избраха мен (смее се)...
- А ти самата изкушена ли си от готвенето?
- Никога не съм била! Но хората от екипа на предаването и специално членовете на журито, които наистина са майстори в кулинарията, преобърнаха разбирането ми за готвенето. За първи път видях какво се случва зад кулисите - тоест, едно е да си в ресторанта, друго е да си вътре в истинската кухня. И самите участници в това състезание са много различни, изключително темпераментни и приемат всичко на живот и смърт. За тях готвенето е философия, начин на съществуване, те изразяват себе си по този начин. Всеки е добър в даден тип кухня - един е майстор в италианската, друг прави чудеса в азиатската...
- А гледала ли си чужди формати на кулинарни предавания? Искала ли си да видиш как се справят други водещи на подобни състезания?
- Съвсем мъничко. Има едно много известно предаване - "Кухнята на Ада", мисля че е американски формат, в който наистина се случват брутални неща. Участниците едва ли не се бият, изпадат в крайности, страдат, ако не са се справили, много са искрени, има дори сълзи в кухнята - и на радост, и на страдание.
- А ще видят ли българските зрители нещо подобно в шоуто "Lord of the Chefs"?
- Не мога да кажа, предпочитам да се види. Не искам да издавам. Зрителите ще се убедят, че има доста интересни неща във формата. Освен кулинарията в него се преплитат много човешки взаимоотношения, емоции. И се получава нещо интересно, вълнуващо, атрактивно и вкусно.
- Промени ли се нещо в теб самата, след като видя по време на снимките на шоуто какво предизвикателство всъщност е готвенето?
- Първо, започнах да опитвам да правя неща, за които преди и не подозирах. Все едно съм от участниците в състезанието. Искам да помагам, да ми дават някакви малки задачи. Защото, в крайна сметка, човек може да се научи на много работи. А в това кулинарно състезание бях до хора, достигнали доста високо професионално ниво. Разбрах, че готвенето е философия. А и не се притеснявам да напълнея, опитвам всичко, което направят участниците в шоуто (смее се).
- Остана ли по-настрана кариерата ти на актриса, след като се превъплъти във водеща на телевизионно кулинарно състезание?
- Този проект те ангажира на 100 процента, няма как да се занимаваш с нещо друго. А аз съм на свободна практика, не съм щатна актриса. Това прави нещата и по-лесни, и по-трудни. По-трудно е, защото сега няма сигурност. Ако не си "сключил брак" с някой театър, няма да имаш и сигурни участия в спектаклите. А това изобщо не е лесно в днешно време.
- Фактът, че си актриса, сигурно ти помага в "ролята" на водеща на телевизионно шоу?
- Помага ми, но само заради опита ми пред камера. В шоуто не трябва да съм актриса, в никакъв случай! Тук съм си аз!
- Когато кулинарният формат приключи, как виждаш бъдещето си, след като мина през ролята на шивачка и готвачка?
- Трябва да се направи трилогия - шивачка, готвачка и перачка (смее се). Не зная още какво ми предстои, ще видим. Но няма да се откажа да приемам предизвикателства. Аз не избирам само едно от всичките неща. Приемам това, което ми харесва и ме вълнува, впускам се в него и по-нататък ще се изясни какво ще стане с мен. Нямам предразсъдъци. Някои мои колеги искат да се занимават само с театър, но аз не съм от тях.
- Какво не се знае за Елен Колева, а ти самата би искала да научат хората за теб?
- Като наблюдават работата ми, мисля, че ще научават много неща за мен. Специално в това предаване ще разберат повече коя съм аз. В шоуто не трябва да бъда някоя друга. Това не е роля. Аз ще бъда себе си и зрителите ще ме видят в една непринудена светлина - може би в такава, в каквато не са ме виждали досега...

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ