29 Март 2024петък16:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Глупости-ГЕРБ

/ брой: 71

автор:Георги Георгиев

visibility 61

Както знаете, в ГЕРБ имат няколко структури с не особено оригиналните названия Младежи-ГЕРБ, Жени-ГЕРБ, Предприемачи-ГЕРБ и една, която се нарича Старейшини-ГЕРБ. По принцип точно в тая последната структура уж трябва да са събрани най-умните, но в събота главният старейшина на ГЕРБ, лично министър-председателят генерал-лейтенант о.р. д-р инж. Бойко Борисов рязко опроверга това логично предположение.
От медиите народът разбра, че след няколко седмици България става конкурент на други държави в добива на природен газ, споменато беше нещо и за добив на нефт, хазната била пълна както никога досега, имало висок ръст на икономиката, строели се заводи и освен това тези, които критикували политиката, нищо не разбирали от тази работа. И разбира се, една щипка конспирация - когато го сваляли от власт, веднага били спирали проучванията за нефт и газ, каза Борисов и сигурно си вярва. Но изобщо не е задължително и дори е наложително за народното здраве глупостите, изречени от Борисов, да бъдат разобличени, за да се спестят максимално мъките на българските гласоподаватели.
България, както е добре известно, няма в близките години да стане износител нито на газ, нито на нефт. Сондажите, които Борисов представя за "добив", всъщност са проучвателни и вероятно ще продължат години наред, после още години ще минат, докато започне евентуално същинският добив, ако изобщо има условия за него. И дори всичко да е прекрасно, пак няма да можем да задоволим напълно потребностите си - ако поне 30 на сто бъдат от собствен добив, пак добре. Но всичко това е в неопределеното бъдеще. А това, че бъдещето се е превърнало в настояще в главата на премиера, е вече сериозен проблем, както отбелязва и депутатът от БСП Таско Ерменков.
Да не говорим за манипулациите на Борисов за пълната хазна, която е с 24 млрд. лв. дългове, повечето натрупани именно за времето на двата му мандата. Бомбастичните приказки са запазена марка на Бойко Борисов, само да припомним фантазиите му от май м.г., че за няколко дни е открил 10 000 работни места, а Глупости-ГЕРБ е основната структура на партията, представлявана еднолично от самия премиер.
В България парадоксът е, че най-добрата оценка за управлението на Борисов я дават не избирателите с бюлетина в ръка, а тези с куфар в ръка. Намалената раждаемост, буквално евакуацията на квалифицирани специалисти от страната и намаляването на населението най-добре говорят за това как се справят ГЕРБ, когато са на власт.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ