29 Март 2024петък08:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българка става посланик на бокса

АИБА избра Станимира Петрова между 300 състезателки

/ брой: 72

автор:Владимир Николов

visibility 52

Първата и единствена досега световна шампионка по бокс от България ще бъде посланик на Международната боксова асоциация за аматьори. Станимира Петрова, която спечели световната титла в кат. до 54 кг на шампионата в  Чеджу 2014, е избрана в конкуренцията на повече от 300 майсторки на кожените ръкавици от планетата, разкри президентът на БФ Бокс Красимир Инински. Световната федерация иска да популяризира женския бокс, който е последният засега олимпийски спорт. Той дебютира на Олимпиадата в Лондон 2012 с 3 категории, колкото ще бъдат и на Игрите в Рио де Жанейро през август. АИБА се е преборила за следващата Олимпиада в Токио 2020 женските категории да нараснат до 5 с  прибавянето на 54 и 64 кг, като
тенденцията е по-нататък жените на ринга да разпределят отличия колкото и мъжете.
"Щастлива съм от избора и доверието на АИБА. Цялото ми внимание и усилия са насочени към олимпийската квалификация в Самсун и към Олимпиадата в Рио. Токио не е на първи план и едва след Игрите в Бразилия ще решавам дали ще се върна в кат. до 54 кг за следващата Олимпиада. Засега целите ми са виза за Рио и медал, а защо не и титла там. Конкурентки сме, но със Стойка сме най-добри не само в България, но може би и в света", обяви щастливата Станимира. Тя спечели с 4:1 гласа спаринга за титулярно място в националния тим срещу европейската шампионка Стойка Петрова и ще се бие на квалификациите в Самсун, Турция. 23-годишната асеновградчанка е доволна и от лагера в Англия, където е играла всеки ден спаринги с олимпийската шампионка от Лондон 2012 Никола Адамс (Вбр) и е спечелила убедително всички боеве. "Надявам се още в Турция да спечеля олимпийска виза, а после в Рио и олимпийски медал, дано е златен!", допълни  Станимира.
В Самсун (9-17 април) олимпийски квоти ще получат финалистките в трите категории, но ще се играе и бой за бронзов медал. После на световното в Астана в края на май ще се раздават визи на полуфиналистките, като приоритет ще бъдат тези от световното и тогава третото място от Самсун също може да донесе участие на Олимпиадата, обясни изпълнителният директор на БФБ Емилия Груева. При мъжете квоти за Рио ще получат първите 3-ма боксьори в категориите до 81 кг, а само при тежките (до 91 и +91) само победителят ще има виза за Рио.
Жените имат шанс и от световното първенство в Астана през май, а мъжете от световната квалификация в Баку.

Боксьорите ни за Самсун:

Тинко Банабаков (49), Даниел Асенов (52), Стефан Илиев (56), Елиан Димитров (60), Симеон Чамов (69), Тервел Пулев (91); Станимира Петрова (51), Светлана Каменова (60). Под въпрос е участието на контузения Радослав Панталеев (81)

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ