26 Април 2024петък13:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мартин Чой ще кара "24 часа на Льо Ман"

Първият българин в престижната надпревара ще участва за първи път и в световния ендуранс шампионат

/ брой: 75

автор:Владимир Николов

visibility 157

Мотоциклетният пилот Мартин Чой, който има 24 титли в България, ще стане първият българин в престижната надпревара "24-те часа на Льо Ман" следващия уикенд.
32-годишният Чой, европейски шампион за 2011 г. и многократен шампион на Източна Европа, този сезон става част от отбора на "БМВ Моторрад" и с финансовата подкрепа на германския автомобилен гигант ще стане и първият българин в световния ендуранс шампионат. Той продължава да е фирмен пилот на веригата бензиностанции "Еко" и с тяхната подкрепа ще участва още в редица регионални шампионати.
"През всички тези години, в които се развивах като състезател, се опитвах да качвам нивото. Мечтата ми винаги е била да изляза на по-високо ниво и да карам на истински писти. Станах европейски шампион, след това преминах в супербайка, където усещането е различно. С подкрепата на БМВ се осъществи поредната ми мечта да карам пълен сезон в Световния шампионат на издръжливост", коментира Чой. Той обаче ще се състезава и този сезон с лиценз от Чехия заради неразбориите с лиценза на българската федерация във връзка с финансови задължения към международната централа покрай "Нощта на скоковете", с което атрактивната надпревара приключва сезона в "Арена Армеец".
Чой ще кара в "24-те часа на Льо Ман" в отбор с европейския шампион в клас супербайк Роланд Реш от Австрия и словенеца Янез Просеник.
"Бяхме на двуседмичен лагер в Алмерия, Испания, за да може моторът да се напасне към трима ни. С Реш и Просеник ще караме по 1 час, като изискванията са разликите във времената на обиколките да бъдат в рамките на 1,5-2 секунди. Подобни разлики трябва да се поддържат и през нощта. Прогнозите за старта в Льо Ман са дневните температури да са 13-14 градуса, а през нощта да спаднат до 3-4 градуса, като се очакват и превалявания", разкри Чой. Като фирмен пилот на БМВ той ще участва в 10 старта от европейския шампионат и още 7 състезания в България и шампионата на Източна Европа.
"Макар Мартин да се състезава с мотор БМВ от началото на 2015 г., успяхме да доведем партньорството с германската компания до ново равнище. Чой е типичен пример за това какво може да се направи в малка държава с ограничени ресурси, като покаже характер и професионално отношение. Нямаме съмнение, че неговата енергия ще му донесе нови успехи съвсем скоро", обяви Георги Деянов, изпълнителен директор на "ЕКО България".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ