26 Април 2024петък18:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Касата плаща с 1 лев повече на джипитата за преглед на деца

/ брой: 77

автор:Аида Ованес

visibility 254

За профилактичните прегледи на деца до 1 г. НЗОК ще плаща по 10 вместо сегашните 9 лв. на общопрактикуващите лекари. За профилактичен преглед децата от 1 до 18 г. ще се плащат 9 вместо 8 лв. Това предвижда т.нар. служебен рамков договор. Цените на прегледите при семеен лекар на възрастни остават непроменени. След близо седмица общопрактикуващите лекари прекратиха ефективните си протести, но остават в протестна готовност. В писмо до премиера, здравния министър, НЗОК и БЛС Националното сдружение на общопрактикуващите лекари заявява, че решението е продиктувано от загриженост за пациентите, за да не се превърнат те в заложници при решаване на натрупаните проблеми.
Касата няма да плаща повече и на лекарите специалисти за преглед, непроменени са и цените на различните изследвания, става ясно от документа, публикуван в "Държавен вестник" на 31 март. За нормално раждане например до края на годината касата ще плаща на болниците по 580 лв., като са предвидени 35 047 раждания. За грижи за здраво новородено дете ще получават по 160 лв. и са предвидени 27 419 деца. От документа не става ясно дали касата ще плати на болниците за 35 048-то раждане и за 27 420-то здраво новородено бебе.
За консервативно лечение на глаукома, съдови заболявания на окото и неперфоративни травми например до края на март са предвидени 4546 случая, за които касата плаща по 273 лв., а от април до края на година е предвидено да бъдат лекувани 9372 души, като на лечебното заведение ще се плащат пак по 273 лв. За хирургично лечение на глаукома до края на март са предвидени пари за 332 пациенти и още 886 до края на годината.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ