20 Април 2024събота16:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вот на недоверие

/ брой: 81

автор:Георги Георгиев

visibility 1108

Въпреки напъните на пишман-воините на новата версия на Студената война да изкарат референдума в Холандия част от сблъсъка на Запада с Русия, нещата са много по-прозаични и много по-лоши за Запада. Отхвърлянето на споразумението за асоциация на Украйна с ЕС не означава проруска или антиукраинска позиция на тези 32% от холандските гласоподаватели, които отидоха до урните.
За трети път на европейски избиратели им се дава право да се произнесат по решение на Брюксел, и за трети път те го отхвърлят. Първо през 2005 г. хората във Франция и Холандия казаха "не" на проекта за евроконституция, сега пак холандците изритаха и асоциацията с Украйна. В Киев може да си мислят и говорят каквото искат, но Киев не е важен, украинците дадоха само нов повод да станем свидетели на поредната победа на т.нар. евроскептици в ЕС. Впрочем може би е вече време да престанем да ги наричаме евроскептици, а вероятно еврореалисти като противовес на фантастичния свят, в който обитава европейската политическа върхушка.
Чисто формално, от юридическа гледна точка, вероятно Холандия ще бъде изключена от споразумението с Украйна и то няма да се отнася за нея. Всъщност така или иначе единственият губещ от асоциацията е украинската икономика.
Политическите последствия обаче са много по-сериозни. На първо място е репутационният удар по външната политика на ЕС. На второ е имиджовото кроше върху режима в Киев и върху безумната му пропаганда, която престъпно внушава напразни надежди на украинския народ за европейско бъдеще. На трето място резултатът от холандския референдум може да окаже негативно отражение и върху британското допитване за оставането в ЕС. И не на последно място, гласуването показа неверието на част от европейците в каноничната версия за Майдана от 2014 г., който започна уж в името на Европа. Редовите украинци може пак да помислят в името на какво бяха хилядите жертви в гражданската им война.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ