16 Април 2024вторник17:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Динко Желев оглави ветераните в БСП

/ брой: 86

автор:Мария Нинова

visibility 2173

Динко Желев е новият председател на Движението на ветераните в БСП. Това стана ясно след таен вот по време на конференция на движението вчера. Той бе избран с 69 гласа, а основният му опонент Симеон Игнатов получи 58 гласа. Бе гласуван и новият Национален съвет на ветераните. Динко Желев, който е шеф и на районната организация на БСП в "Лозенец", благодари на делегатите за гласуваното доверие и увери, че ще се бори ветераните да разширят влиянието си в БСП и да се превърнат в неотменна част от партията. "Доверието и авторитета на ветераните, които са най-отговорната и безкористна част от БСП, ще се постарая да използвам максимално техните възможности за подпомагане на политическите структури", обяви Желев. На предстоящия конгрес според него основното решение, което трябва да вземе партията, е какъв курс ще поеме и какви политики ще води. Да държим левия курс на партията, призова новоизбраният председател на ветераните.
Лидерът на БСП Михаил Миков уважи конференцията и благодари на ветераните "за всеотдайната подкрепа, която давате на БСП в трудни времена, в които много ваши другари избраха по-лесен път - да си гледат спокойно старините". "Вие, които сте във ветеранското движение, избрахте друг път - да останете привързани силно към идеите, да участвате в политиката, да давате това, което знаете и можете - политическия опит", заяви Миков и допълни, че няма друга партия в България, освен БСП, която да има такъв политически капитал като структурата на ветераните.
В приета от конференцията декларация ветераните изразиха силна тревога и загриженост от "развиващите се и умишлено поощрявани тенденции на глобално противопоставяне между хората в различни територии на света, създаващи опасни кризисни ситуации". Те се обявиха срещу настъплението на агресивния ислям на територията на България и грубото посегателство върху вековните традиции на славянството и православието. Ветераните призоваха на предстоящия конгрес на БСП с най-малко думи, но отговорно и откровено да се каже цялата истина и причините за сегашното състояние на партията.
Досегашният председател на ветераните Владимир Топенчаров отчете дейността на движението и анализира резултатите от инициативите през последните години. "Можем да отбележим участието на ветераните и ръководството ни в редовните чествания и традиционни възпоменателни митинги и събори из цялата страна", коментира той. Топенчаров подчерта активността на ветераните в съвместната работа с БАС.
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 282

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 280

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 271

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ