19 Април 2024петък19:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мижи, да те лажем

/ брой: 89

автор:Аида Ованес

visibility 1638

Има ли административни нарушения при вноса на 200 хил. дарени от Турция на България ваксини и износа на 5 млн. дози, дарени от нашата страна на южната ни съседка? Това е въпросът, на който прокуратурата трябва да отговори. Не защо 2 г. МЗ нехае за ваксинацията, не защо пак няма ваксини, не защо, въпреки скандала, има споразумение за турско дарение на още 40 хил. дози. Прокуратурата не се интересува от това. Тя се интересува от това, което й кажат управляващите. Затова и изходът от досъдебното производство ще е такъв, какъвто е поръчан от "възложителя" му.
Още в началото на т.г. от ГЕРБ коментираха случая: "Подадохме му топката и можеше елегантно да се измъкне от скандала с ваксините от Турция. Нарушенията в крайна сметка са само административни". За по-сигурно в деня на съобщението за образуваното досъдебно производство здравният министър неочаквано се разболя и не се яви на планираната среща с журналисти. На топа остави заместниците си, според които "спекулациите по тази тема трябва да приключат, а те могат да приключат след решението на прокуратурата". Дали това не означава, че изходът от "разследването" е предопределен, а близо едногодишната патардия ще мине под мотото "Мижи, да те лажем!"? Защото отговорността за въпросните споразумения от май 2015 г. е колкото на министъра, толкова и на правителството, което е дало съгласието си за тях.
Ако питате защо няма оставки след този случай с ваксините, както стана през 2009-2010 г., явно моментът не е настъпил. Оставките в кабинетите "Борисов" идват не по вътрешно убеждение или прегрешение на министрите, а по Негово нареждане, в подходящ момент за замаскиране на по-голям скандал, който би застрашил имиджа Му. Иначе прокуратурата щеше поне да се престори, че търси двата милиарда лева от здравните ни осигуровки, събирани 10 г. и изчезнали по времето на кабинета "Борисов-1".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ