26 Април 2024петък11:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Имиджът на опашките

/ брой: 92

автор:Ина Михайлова

visibility 1880

Критиките към МВР ще смятам за заплаха за националната сигурност, рече Румяна Бъчварова преди три месеца. Вчера министърката на вътрешните работи продължи с лепенето на етикети, като окачестви гражданските арести на бежанци като провокация към МВР.
И на Румяна Бъчварова, също като на Бойко Борисов, отвсякъде й се привиждат заговори и конспирации. Всички искали да ги дестабилизират. Затова неадекватността, тоталната безпомощност и липсата на компетентност кризисно се обличат в гръмки приказки. Изпразнени от фактология, но напудрени с демагогия и фризирани с грандомания. Че всичко по границата ни, видите ли, е наред. Че като пушки се справяме със ситуацията. Че има спад на мигрантския поток. При толкоз хубави новини какво правят там разни опашкари? Клатят Неговата държава и властта Му.
Не, държавата не е слаба. Колкото и онези със свинските опашки нарочно и подставено да я изкарват такава. Тя просто не съществува, защото не може да изпълнява функциите си. А социологията, изразена с единични напъни пред подставени медии, трудно минава за държавност. Когато държавата не е на мястото си, празнотата по естествен път се запълва. Управляващите няма да признаят, че в недоумението кому да служат се лутат между популярността на засенчилите ги Динко и Перата и неефективността на все по-скъпоструващото ни МВР. По-лесно е с единичния случай, в който някой преджобва мигранти, да бъде заклеймено желанието на един народ да защити държавата и територията си, защото не вярва във възможността на властта да стори това. Тогава няма проблем във фантазиите на един социолог да се роди обобщението за съсипването на имиджа на правителството.
Кой е по-вреден за държавата днес - гражданските арести или неадекватните управници? Дали властта не иска да замаже гафа с бликналата от нежната душа на Началника спонтанна подкрепа за Перата? Гаф е, и още как! Особено ако гледаме през призмата на толерантна мулти Европа. Докато се пазари с Турция, тя страда за убитите от турските граничари сирийци, които "бягали от разкъсваната си от войната родина", като не законно, а нелегално минават границите. Същата тази Европа, когато някой чужд дръзне да проникне или да се настани нелегално на нейна територия, ще стане трижди по-наперена.
Той благоволи гражданското общество да Му помага. На него, великия. После се усети, или го подсетиха, че така лъсва голотията Му царска. Начаса се отметна и заклейми гражданската активност по границата. За капак сянката Му ги нарочи за провокация. По тази логика днес всяко действие, което тази власт не одобрява, може да бъде обявено за провокация и заплаха. Утре вече ще е престъпление.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ