20 Април 2024събота07:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА на финал!

17 арестувани и 6 ранени след реванша с Берое

/ брой: 93

автор:Владимир Николов

visibility 101

ЦСКА победи Берое с 2:0 и на реванша и с общ резултат 4:0 се класира за 17-и път на финала за Купата на България по футбол в турнира, създаден през 1983 г. "Армейците" са печелили престижния трофей 10 пъти и при успех на 25 май на "Васил Левски" срещу Монтана или Литекс, които излъчиха снощи втория финалист, ще се изравнят с "вечния съперник" Левски, спечелил 11 купи. "Червените" обаче станаха първият аматьорски отбор в историята, достигнал до финала. 
На препълнения стадион "Българска армия" домакините изковаха успеха си още до почивката с попадения на Преслав Йорданов (3) и Николай Цветков (41) и доставиха неистова радост на феновете си. През втората част Станислав Костов с глава от чиста позиция пропусна да вкара на бившия си тим и да върне Берое в мача. В края пък далечен прехвърлящ удар на капитана на ЦСКА Борис Галчев улучи сглобката.
След двубоя "червените" футболисти ликуваха заедно с феновете. Те първо седнаха в кръг в центъра на терена, после се хванаха за ръце и поздравиха хилядите по трибуните, които ги подкрепяха неистово в този толкова важен мач. С неистовата си радост от успеха се отличи и финансовият благодетел на "армейците" Гриша Ганчев, като е възможно на финала те да се сблъскат с другия  финансиран от него клуб - Литекс, чийто президент по документи се води синът му Данаил.
Преди мача пък рекордният брой охраняващи полицаи (над 3000) са арестували 17 фенове. Задържаните са били пияни или дрогирани и не са били допуснати на стадиона. Преди мача червената агитка направи и протестно шествие пред централата на БФС и за кратко блокира движението на Орлов мост, а с това и центъра на София. Шестима фенове са леко ранени при различни инциденти, съобщиха още от полицията.


Христо Янев, старши треньор на ЦСКА:


„Резултатът го показа по категоричен начин, поздравявам тези страхотни момчета, тази невероятна публика, победата е за половин България. Аз съм горд с тези момчета. Концепцията беше да победим и в двата мача, защото сме ЦСКА, защото сме марка и трябва да се доказваме всеки мач. Благодаря за подкрепата, благодаря, че са зад нас цяла година и резултатът е налице. Работата на отбора просто е похвална, страхотни са като личности. Ако продължават така, ще играят много голям футбол.“

Александър Тодоров, изпълнителен директор на ЦСКА:

"Мачът беше перфектен, нямаме предпочитания за съперник на финала. С това, което показахме, спокойно можем да вземем купата. Ще видим какво ни очаква, мисля, че ще имаме развитие, да се надяваме, че всичко ще е за добро. Умерен оптимист съм. Предполагам, че ще има премии за спечелване на купата, сега по средата - едва ли. Утре има дело, след 5 дни - пак. Най-вероятно другия месец ще има някакво развитие за бъдещето на ЦСКА, ще бъде открита възможността от съда да се представят планове за оздравяване."

Пламен Марков, спортен директор на ЦСКА:

"Поздравявам нашия отбор, който тази вечер показа еволюцията, която претърпя за една година. Надявам се да останем здраво стъпили на земята и с поглед към финала. Единствено ръководството на БФС може да отговори къде ще играе ЦСКА през новия сезон и какво ще бъде бъдещето на клуба. Нашата цел е да спечелим купата."

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ