24 Април 2024сряда12:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Събраха в книга-албум "Детска Евровизия 2015"

Изданието проследява историята на конкурса, който успя да обедини десетки институции за една кауза - отличното домакинство на страната ни

/ брой: 94

автор:Альона Нейкова

visibility 1532

Луксозната двуезична книга-албум, посветена на домакинството на България на "Детска Евровизия", бе представена пред избрани фенове, журналисти и доброволци, участващи в подготовката на конкурса. Литературен клуб "Перото" в НДК едва побра всички, желаещи първи да зърнат впечатляващото издание.
"Полиграфически тази книга е създадена по най-добрите световни стандарти", разкри Веселин Тодоров, изпълнителен директор на издателство "Сиела". И добави: "Голямо напрежение, но и огромен ентусиазъм съпътстваха направата на албума".
"Детска Евровизия" е любим спомен, целият екип на БНТ е щастлив, че успяхме да съберем малка част от него в това издание", подчерта Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент на песенния конкурс у нас и ръководител на делегацията, която след броени дни заминава за "Евровизия 2016" в Стокхолм.
Тазгодишната ни представителка на престижната музикална надпревара - Поли Генова, изпя пред присъстващите хитовото парче "If Love Was a Crime", с което ще излезе на сцената в шведската столица на полуфинала на 12 май. Певицата емоционално припомни датата 21 ноември 2015 г., когато бе водеща на "Детска Евровизия" в София, и сподели, че по думите на чуждестранни журналисти това е най-доброто издание на конкурса досега. "Никой не очакваше България да се справи по този начин, но ние вложихме цялото си време и всичките си емоции, за да се получат нещата", сподели Поли Генова.
По време на представянето на книгата-албум тя не спираше да раздава автографи на всички желаещи и да позира за селфита с тях. Същото правеше и Габриела Йорданова, която заедно с Иван Стоянов ни представи на "Детска Евровизия 2015". Талантливата невръстна певица изпя най-новото си парче, което записа преди седмица в Италия.
По такъв приятен начин, в навечерието на "Евровизия 2016" в Стокхолм, България се върна към най-мащабния телевизионен проект, реализиран у нас. Специалната книга-албум в 100 страници проследява историята на конкурса, който успя да обедини десетки институции за една кауза - отличното домакинство на страната ни.
 

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ