18 Април 2024четвъртък08:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Добро утро! Късно е!

/ брой: 94

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1396

Фундаментално прозрение направи председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Като използва риториката на онези гласове в Европа, които отдавна алармират, че Евросъюзът падна, и то без никакъв отпор, в ръцете на Анкара, Туск се сети да предупреди: ЕС не трябва да поверява своята сигурност на Турция. Добро утро, г-н Туск! Ама вече е късно, защото ЕС прехвърли на Ердоган решаването на мигрантската криза, а и с нея и осигуряването на безопасността си. Така, със заровена глава в пясъка, може би е по-лесно, но и по-опасно. Защото, както виждаме, турските управници стават все по-нагли в претенциите си към Европа.
След безочливите приказки на премиера Давутоглу и президента Ердоган дали думите на Туск са сигнал към Турция преди посещението на топ европейски представители, начело с канцлера Меркел, в страната? Дали зад тях стои единствено пъчене на мускули, напомпани само с въздух, защото рядко зад тях се крият целенасочени действия - примери колкото щеш? Или пък са реално прозрение, че от пързалката, по която се е пуснал ЕС, ще цопне с гръм и трясък в дълбоки води?
ЕС изглежда все по-безпомощен и незначителен не само у дома, но и на световната сцена. Ролята му в международен план се изчерпва със стриктното следване на стъпките на големия брат отвъд Атлантика. При тази ситуация странно звучат думите на Туск, че Европа не може да налага своите норми на останалата част от света, както и другите не могат да налагат на нея своите. Явно г-н Туск е забравил мисиите на отделни страни членки по износ на демокрация в източна посока по примера на Щатите. Сега върви опасен процес - изнесената демокрация се връща, но с обратен знак. Атентатите, ужасът от които не е отшумял, ни го показаха. А шантажиращата Турция не среща особени препятствия да прокара и своите норми в Европа...

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ