28 Март 2024четвъртък10:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трета серия

/ брой: 94

автор:Георги Георгиев

visibility 55

Външно всичко изглежда по учебник по намирисващия на корупция случай със спирките за градския транспорт в София. Журналистическо разследване - скандал - мигновена реакция на премиера - оставки - дежурни слова - аплаузи - Бойко 2.0. Борбен, на нож с корупцията сред чужди и свои, обновен, пречистен. След като министър-председателят информира гражданството, че архизлодеят на Републиката Делян Пеевски е напускал пределите на България, все едно той лично го е прогонил; след като полицаи с пищови на кръста арестуваха ръководството на Фонда за лечение на деца в чужбина, сега дойде ред и на едно от най-сладките "парчета" за корупционерите - Столична община. Всичко е толкова хубаво, така последователно и добре върви, че направо не е истина.
В третата серия от филма "ГЕРБ бори корупцията" засегнатото лице - депутатът Ирена Коцева, рече, че е готова да подаде оставка, и дори го направи, защото миналата неделя пред 4000 гербаджии Бойко Борисов рекъл, че няма да има пощада към никого от своите, уловен да бърка в кацата с меда. Покъртително.
Божкеее, какво съвпадение! Как случайно се наредиха пак в полза на Борисов звездите по небето. Първо се заканва на гербаджиите пред цяла България, т.е. демонстрира готовност да изчисти партийните редици от "лошите", и после... хоп, 3-4 дена по-късно първата рибка пада в мрежата на Нова телевизия, която карикатуристът Чавдар Николов пък осмя в своя творба, че подписва договор с премиера, вместо с него. Но това е една друга история.
Вчера някои колеги написаха, че се провеждало някакво подобие на акция "Чисти ръце". Надали. По-скоро Борисов си мие ръцете, профилактично, но без особен ентусиазъм. Ще има още няколко подобни скандала, няма съмнение. Ще има и още няколко партийни функционери, подали оставка, дори може и министри да си отидат. Но какво от това, след като разпределителят на порциите остава на поста си.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ