25 Април 2024четвъртък12:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Марица с втора титла

Пловдивчанки спечелиха финалната серия с 3:0, но след 2 тайбрека

/ брой: 97

автор:Владимир Николов

visibility 829

Женският отбор на Марица триумфира за втора поредна година с шампионската титла на България. Пловдивчанки надиграха Левски с 3:2 гейма (25:18, 20:25, 25:22, 22:25, 15:11) и грабнаха трофея още след третия от петте мача на финалния плейоф на НВЛ-жени „Демакс+“. Момичетата на Иван Петков защитиха титлата си от миналия сезон, но изтръгнаха във втори пореден мач успеха след тайбрек.
Двубоят в столичната зала "Христо Ботев" бе изпълнен с драматизъм и обрати. В първата част сервисът на Мирослава Паскова затрудни максимално маричанки и Левски поведе с 6:1. Превъзходството на домакините се запази до второто техническо прекъсване, но след серия на бившата състезателка на "сините" Таня Събкова гостенките дръпнаха с 19:16 и Марица спечели с разлика.
Във втората част Левски изцяло диктуваше играта и поведе със 7:4, а при 21:17 токов удар спря принудително играта за 20 минути. Въпреки прекъсването левскарките запазиха настроението и ентусиазма и надделяха. В третата част играта бе равностойна и вървеше точка за точка до 18:18. След дълго разиграване и грешка на домакините Марица дръпна с 2 т. и взеха гейма. И в четвъртата част обратите не липсваха. Марица поведе с 12:7, но не задържа аванса и "сините" поведоха с 16:12 след отлична серия от сервис на Ваня Върбанова. В решителния тайбрек Левски поведе с 4:1, но бе застигнат и за последно бе напред с 11:10. Тогава последва серия от 5 т. за маричанки и те заслужиха шампионската титла на България.
"Щастливи сме, че победихме и че сме пак шампиони. Нека се порадваме на това, което сме направили, да го изживеем и тогава да коментираме каквото и да било. Ние сме голям колектив и момичетата се трудят наравно и заслужават да играят. Съжалявам, че могат да играят 6 на терена, а не 14", заяви треньорът на шампионките Иван Петков, който бе пренебрегнат за селекционер на женския национален тим.
"Не ни достигна решителност и самочувствие и проявихме неточности в ключови ситуации. Поздравявам момичетата за тази борба, която показаха, и за играта. Щеше да е много добре да изиграем още един мач, но за съжаление така приключи серията. Гледаме напред към турнира за купата, там ще търсим реванш. Ще почиваме малко и ще се подготвяме за турнира за купата, в който ни очаква полуфинал с ЦСКА", коментира треньорът на Левски Радослав Бакърджиев.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ