Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Колумнисти

От Голямата гора

От деня на храбростта до деня на победата

Ивелин Николов

5. Май 2016 , брой: 101   1055   1Добре ли си се настанил, Пух? Искам да ти разкажа...
Да ти разкажа колко е времето от един празник до друг. От Деня на храбростта до Деня на победата.
Какво те интересува това ли? Интересува те, защото е много важно за всичките ни приятели. Отначало си мислех, че е важно само за Ийори, но все повече си мисля, че е много важно за всички. Колко много? Ами толкова много, дори повече, отколкото е много голяма цялата Голяма гора.
Нали си спомняш, че веднъж ме попита: "Какво се подарява на някой, който иска всичко, а няма нищо?" Доста дълго мислих какво мога да ти отговоря на този толкова труден въпрос. Все не можех да измисля. Първото, което ми дойде на ум, беше, че може да му се подари мед - нали все за него си мислим. Да, но мед може да се подари на всеки - на Прасчо, на Ру и на Кенга, на Зайо... И най-вече на теб, разбира се. Щом може да се подари на всеки, значи не е достатъчно за този, който няма нищо.
После в главата ми идваха какви ли не глупави измислици: да се подарят дрехи, да се подари дърво, за да си направи къщичка, да се подарят пухопръчки, за да си играе, да се подарят пари, за да си купи каквото иска. Но всичко не се купува с пари, нали? А този някой иска точно "всичко"...
Тогава се сетих за Ийори. И той напоследък няма нищо. Но нито една от идеите, които ми идваха в главата, не му върши работа. Няма да се радва на мед. Не му трябват дрехи - има си панделка на опашката. Не му трябва къща - стига му малката колибка, с която е свикнал. Не обича да играе на пухопръчки. Никога не се е радвал на пари и няма да се зарадва. А продължава да е тъжен, мрачен, мълчалив... Не знам дали иска точно всичко, но иска да е друг.
Трябва му нещо, което ще го оживи. Ще запали светлинки в тъжните му очи. Ще го направи пак силно магаре. Ще донесе радост, спокойствие и добрини не само на него, но и на другите приятели в гората.
И си спомних. Спомних си как точно ти някога помогна на Прасчо, като му каза: "Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш". Така му даде смелост, а от смелостта дойде и новата му сила.
Точно това му трябва сега и на Ийори, за да го видим друг. Трябва му смелост, за да се появи новата му сила. И не просто смелост, а му трябва храброст.
Така се е случило, че утре е Денят на храбростта. А в понеделник - Денят на победата.
Обещах да ти кажа колко е времето от единия до другия ли? Ами два дни. Или както се пошегува вчера един приятел - точно колкото един конгрес.
Какво е конгрес? За това - следващия път.
---------------
С уважение, благодарност и извинение към Алън Милн и неговите прекрасни герои.

 

ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА СТРАТЕГИЯ?!...

"НЕ" на предплатените алабализми, "ДА" на ПРАЗНИКА на поколенческо_историческата признателност към свидните жертви на майка България, отдали живота си, сражавайки се за съхраняването на България и българския род; „ДА“ на НЕ_помръкващия победоносен военно_патриотичен дух на българския народ; „ДА“ на ПРАЗНИКА… Да, но САМО умната, САМО с "ПРЪСТ НА СЛЕПО_ОЧИЕТО" (!?...).

Защото при такива "сестрички по оръжие" - нео_ОСМАНЛИЙСКАта турска армия – ЕДИНСТВЕНИЯ аргумент на съвременните Султанясници на Анкара и цяла Турция за възраждането на Османската империя ... както и фашингтонско_натовските военни сили – ЕДИНСТВЕН аргумент за налагането на ЕГОцентричните, ГЕОбезгранични, ПРО_колонизаторски щения за СВЕТОВНО господство на Фашингтон... НИКАКВИ ВРАГОВЕ НЕ СА СТРАШНИ!...

Както за националната свобода, независимост и териториалната цялост на България, така също и за настоящето и бъдещето на милионите, обикновени Нейни граждани от настоящите и бъдещите поколения от под една до над 101 годишна възраст - като СУВЕРЕН (стопанин, господар, властелин) по Конституция (на Р България) на държавата - България, на нейната държавност (ВЛАСТТА - във всичките и форми - днешните, властови ниши, натъпкани с евтини сульовци и пульовци, купени, картелни МЕКЕРЕТА - ГРАНТ_майце_продавци, ментални, манталитетни и деятелни съучастници и помагачи в реализирането и фаворизирането на печалбарските интереси на привнесените олигарси, монополисти и т.н. икономически и военно_политически бг колонизатори... интереси напълно антагонистични на интересите на СУВЕРЕНА на България - Нейния НОРОД - милионите, обикновени граждани ).

= ИЗВОД: ВСИЧКО е ВЪПРОС на СТРАТЕГИЧЕСКИ АНАЛИЗ, за мястото и ролята на България и на Българската армия в Прогнозните реалии (политики и практики - цели, задачи, средства) на Фашингон, в късаещия интересите на България (на нейния Суверен) - Евро_Азийския географски район?!...

= ЖОКЕР: "С Клинтон на посту президента будет мировая война ( Il Giornale,Италия)” • (04.05.2016; 09:51; http://topwar.ru/94806-s-klinton-na-postu-prezidenta-budet-mirovaya-voyn... ):

“Карниелетто взял интервью у автора биографии Хиллари Клинтон Дианы Джонстон. В частности, она напомнила, что Хиллари родилась в 1947 году в семье республиканца. Отец всегда играл доминирующую роль и, вероятно, передал ей свои нереализованные амбиции. Философия Хиллари всегда основывалась на агрессивном характере американской мечты. Хиллари прекрасно чувствует себя в окружении миллиардеров, а они - в ее компании. Методистка, она демонстрирует свою религиозность, используя ее как средство поддержки, рассказала Джонстон…”

= ФОТО_КОМЕНТАР (пак там -ФОТО_ЦИТАТ): ↑ made13 RU 4 мая 2016 11:39: ↑

"Не просто маньячки, а маньячки с опытом - ведь её муженёк начал войну в Югославии, чтобы отвлечь аудиторию от Моники.

Причём начал с обаятельной улыбкой, которой у Хиллари просто нет. Муж и жена одна сатана…

«В ближайшее десятелетие предстит решение следующих проблем:

- 1. Резчленение Росии на мелкие государства путем межрегиональных войн, подобных тем, что были организованы нами Югославии;

- 2. Окончателны развал ВПК Росисс и российской армио;

- 3. Установление режимов в оторовавшися от России республик, нужнйы нам.

/Билл Клинтон, 24.10. 1995 г./»

= ПАСТОРАЛНА, МЕДИЙНА РОДНА КАРТИНКА:

Днес - 06.05.2016 в 11.08 часа, "Експерт" по военната тематика (най-вероятно, човечето,- Панайот Ангарев не е ходил войник), след като ЪН_виво е наблюдавал военния парад в столицата, не е могъл да различи танк (танка) в парадния марш на военната техника и... съобщи на целокупното бг. народо_население, че "съгласно, предварително, дадения му списък е минал един танк.

… А след това?!...
Ооо, а след това?!...
Същия този човечец, не можеш Го спря да лапацоти (до 11.26 часа) фаворизми по адрес на "правилните" (т.с. на прадплатените) опорни точки...

А-ла:
- "Ах НАТО, ох кеф, в грантовете - най-голям кеф!...

А, водещата, ох водещата... С възможно, най-лигавата постановка на гласа си, му удари едно ефирно, инженерно шпакловане на отрочето от почти мъжки пол на секретаря на ОК на БКП - Благоевград - Бай Асен Плевнелиев – Роско…

След това, както и можеше да се очаква Она (очаквайки, че на Гергьовден ще има повече публика) , му удари и едно стимулиращо врачуване на "Нищото" - маргиналната групичка - от ДЕформатори на всяка социално_икономическа и военно_политическа нормалност в България – само_наричащи се ... РЕформатори?!...

… ДА МУ ЗАВИДИ, ВСЕКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ НА БНР – „Хоризонт“, ЗА ПАРТИЙНО-ПОЛИТИЧЕСКАТА МУ… „НЕ“_ЗАВИСИМОСТ!...

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"