23 Април 2024вторник10:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Психария

/ брой: 113

автор:Ина Михайлова

visibility 2187

Той танцува само един мандат. Отказаха ли го, отказа ли се - все тая. Намерението му да се кандидатира за втори беше несъстоятелно по рождение. Безспорно направи опит, тествайки подкрепата, която би получил. Чак вето наложи за Изборния кодекс. Вярно, половинчато. Но кога ли нещо е било цялостно при Росен Плевнелиев.
Нали разделяше, вместо да обединява. Безмозъчно повтаряше опорни точки, съчинени в чужди посолства и държави, не и на "Дондуков" 2. Заиграваше с майданистите в Киев, сервилничеше пред Вашингтон и Брюксел, точеше зъбки на Москва и не прикриваше корпоративните си зависимости. Е, изтанцува валса си. Видя, че никой няма да застане зад гърба му и събра полите си като ирландска пастирка при силен вятър.
Логичен финал.
А сценарият? Толкова е водевилен, чак изтрещяващо психясал. Най-вече участниците в него. Бледният юноша Радан Кънев бил изпързалял Росен Плевнелиев по същия начин, по който навремето Иван Костов хързулнал Петър Стоянов за втори мандат. О, тез разрушители на Прехода от ДСБ! Те, те са виновни, ехидничи Цветан Цветанов.
Видите ли, ГЕРБ обсъждали да подкрепят държавната глава за втори мандат. Какъв виц каза зайчето!
Управляващото крилце на реформаторите чак стене заради грешката на опозиционните си другарчета, съдействали за "опраскването" на Плевнелиев. В съновиденията на гражданската квота на РъБъ ГЕРБ драпали Ирина Бокова да е техният кандидат за президент... И хоп - нова интрижка вдясно. Комай всеки иска да участва в пазарлъка и да намери място под шлифера. Без да осъзнава как е употребен. Прости им, Господи, те не знаят какво правят, какво говорят, какво ядат и какво пият най-вече. Ако знаеха, нямаше да е така.
Сал един Лютви Местан, до оня ден противник на президента, щял да подкрепи кандидат за държавен глава с профила на Росен Плевнелиев. Щото евразийските сили давали знаци, на които евроатлантическите следвало да намерят достоен отговор. Екзактно.
Всичко е част от сценарий, от пиеска с водевилен привкус. Като че ли ГЕРБ от месеци не глаголстват, че търсят президент, напълно изключващ профила на Росен Плевнелиев. А-ха изневиделица всичко се случва вчера. Не е договорено, нито спазарено. Не е прошнуровано на ул. "Козяк" дори? Хайде де! Картата вече е бита. Затова Той, гушнал малкия Бойко, се пъчи пред щангите във фитнеса. Силен, много силен. А вий посипвайте главите си с пепел. Щото прецакахте кандидатурата на добрия човечец. Щото орезилихте дясното и го загробихте. Сега си носете кръста. А ако продължавате да Го нервирате и да проигравате онова, което е направил и с което малкият Бойко ще се гордее, ще вземе да стане и президент.
Фарсът е пълен. Оттук насетне - обичайните схеми. Утре като нищо ще осъмнем с общ кандидат за президент на ГЕРБ, АБВ и Патриотичния фронт. Пък вий си мислете каквото искате. И гледайте по първи петли откъде изгрява Слънцето.
 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ