25 Април 2024четвъртък15:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ех, Теди, ех, Москов!

/ брой: 114

автор:Лозан Такев

visibility 1062

В една телевизия през седмицата коментира новините Теди Москов, който прави последен спектакъл на "Улицата". Понеже чух, че е последен, та ме зарадва...
 Иначе Теди си е Теди, не пропуска да се изкаже за партийните песни, за старите символи... Дори не се присъедини към възторга на "двама млади мечтатели", които направили виртуален образ на чинията на Бузлуджа. Напротив - препоръча им да направят същото и на двореца на Хитлер, някъде в Германия!? Какъв трябва да си, за да изречеш подобно нещо към двама млади творци!
Теди си е Теди. Той няма как да излезе от "Улицата" си... А тя е просто задръстена, или по-скоро задънена в творчеството му. И друг изход няма. Почти клозетен хумор, елементарни смешки и улични скечове - това е улицата, която през всичките двайсет и пет години е пред очите ни и се опитва да ни разсмее ту от малкия екран, ту от голямата естрада или маломерния театър с иначе талантливи артисти. Особено с Мая Новоселска...
   Ще го изтърпим, няма как, и с "остроумните" му подмятания, и в новините от телевизията, които коментира и предимно политизира в същата посока - отрицание и противопоставяне с недалечното минало, от което и самият той произхожда. И ще го запомним единствено с една улица, по която сме минали и ние, но не го зачеркваме, защото все пак е опит на някакъв творец от нашето време... А той би зачеркнал без свян всички останали покрай него.
  Ех, Теди, ех, Москов! И фамилията ти е една такава московска, а ти все искаш да я отречеш и да й се присмееш я със "сърп и чукче", я с чукчи, я с някой куплет от партийна масова песен. Дори на момчетата с виртуалното изкуство се присмя, като ги нарече "млади мечтатели". И Дядото от Бузлуджа беше мечтател...

Двамата студенти от университета "Напиер" в Единбург - Тодор Русанов от Горна Оряховица и полякът Рафал Чарновски, са автори на виртуалната разходка на Бузлуджа. Това е тяхната дипломна работа за бакалавърската им степен по специалността дигитални медии и дизайн.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ