24 Април 2024сряда23:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Милена Славова ще изкърти мрака

Кралицата на българския рок организира голям концерт по повод своята 30-годишнина на сцената

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 50

Рок кралицата на българската музика организира голям концерт по повод своята 30-годишнина на сцена. Милена Славова събира на 26 май от 20 ч. в зала "Универсиада" най-големите рок банди и изпълнители у нас. Шоуто "30 години Rock`n`Roll" ще е едно от най-значимите музикални събития на годината, билетите за което (включително и 60 ВИП паса) са в продажба в мрежата на Тикетпортал. В стила на Милена концертът ще мине под мотото "Да изкъртим мрака заедно".
Васко Кръпката, Митко Кърнев, Буги Барабата, Шеки, "Бандата на Пецата", "Обратен ефект", "Уикеда", "Конкурент", "Епизод" и "Fyeld" са сред първите групи, които организаторите от "Mr. Rock Music" обявиха като част от специалните гости, сред които е и носителят на награди от международни и национални конкурси, световно признатият цигулар Тодор Николаев. И други легенди ще се включат в концерта. DJane Monique пък подготвя специални визуални ефекти и лазерно шоу.

Милена Славова е една от емблематичните фигури на българската рок сцена. Дискографията на Кралицата на рока, както често я наричат, включва 7 албума: "Милена+Ревю" (1989), "Ха-ха" (1991), "Скандалът" (The Scandal, 1993), "Дъ best +" (1999), "Sold" (1994), "10" (с "Ревю", 2002) и "13" (2015). Певицата е съоснователка на музикалната легенда "Ревю", която още през 1988 г. се превръща в една от знаковите групи в историята на съвременната българска музика. В същата година на сцената се появява и "Нова генерация", а в страната ни е поставено началото на пост пънк и ню уейв движението. От 1993 до 1999 г. Милена живее в Англия, където продължава да твори и изнася концерти. След завръщането й в България "Ревю" се събира в оригиналния си състав, но през 2002 г. Милена напуска групата окончателно, като на пазара излиза албумът "10", част от който са емблематични и до днес песни. През 2015 г. се появява и тавата "13", в която са включени хитовете "Моите ангели", "Куклата Мици", "Чворолино" и още 10 парчета.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ