25 Април 2024четвъртък14:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард/Срещи

Христо Чучев:

Хубавата рокля изисква специално отношение

Стремя се да правя сватбени и официални облекла, които да сбъдват мечтите на жените, откровен е дизайнерът

/ брой: 118

автор:Альона Нейкова

visibility 68

Христо Чучев е роден и живее в Асеновград. Работи активно в сферата на модния дизайн през последните 8 години. В своето творчество изключително много залага на ръчната работа и разнообразието от качествени материи. Любимото му занимание, извън това да създава красота за дамите, е да пътува по света.


"Ритуалите са важна част от живота ни"

- Кога (и как) разбрахте, че искате да се занимавате с моден дизайн, Христо?
- Модата винаги е била важна за мен. Още от дете рисувам и се увличам от създаването на дрехи.
- Защо в работата си залагате на булчински и официални тоалети?
- Създаването на тоалети за дамите е моя страст. Сватбата е един от най-важните дни за всяка жена, когато тя трябва да бъде прелестна, красива, да има роклята на мечтите си. Моята работа ми дава възможност да създавам дрехи, за които дамите да копнеят. Стремя се да правя сватбени и официални облекла, които да сбъдват мечтите на жените.
- Кое е най-важното, на което трябва да обърне внимание бъдещата младоженка при избора на тоалет за сватбата?
- Бих посъветвал всяка жена да не прибързва в избора на рокля. Трябва да намери своята! Много дами в стремежа си да премерят колкото се може повече тоалети се объркват и губят представа за правилния избор. По-добре е да пробват 4-5 рокли, после да направят почивка, да си дадат време за осмисляне и ако все още не могат да вземат решение, да премерят още 2-3 тоалета, но не повече.
- Всички ли ваши модели се изработват ръчно?
- Бутиковите тоалети, които правя, са изцяло ръчно изработени. Но също така имам и по-масови колекции, които се създават с по-малко ръчен труд.
- Използвате дантела от най-висок клас: италианска, английска, френска, израелска, ливанска... А вдъхновявате ли се от български платове и материи?
- Дантелите и другите платове и материали, които използвам, са от най-висок клас, но за съжаление няма подходящи качествени родни материи. Затова се налага да прибягвам до вносни.
- Колко време е необходимо за създаването на един тоалет за сватбата?
- За една ръчно изработена рокля са нужни между 150 и 250 часа работа, а понякога и повече. По-масовите модели се правят сравнително по-бързо.
- Имате ли си любим тоалет, с който никога не бихте искали да се разделите?
- Създавал съм рокли, за които тайно съм се надявал да красят по-дълго бутиците, но именно те се купуват първи.
- Какво е нужно, за да се получи роклята - качествен плат/дантела, оригинален модел, уникална идея?...
- Хубавата рокля не е само комбинация от качествени платове, оригинални идеи и перфектни кройки. Създава се с внимание, нежност и любов. Тя е като жената - изисква специално отношение.
- Какъв е ценовият диапазон на предлаганите от вас сватбени облекла?
- Предлагам различни класове рокли. В бутиците ми по-достъпните са от 300 до 800 лв., а ръчно изработените уникати варират между 1000 и 5000 лв.
- Защо избрахте Марина Кискинова за лице на най-новата ви колекция "Силует"?
- Марина е млада, талантлива певица и актриса, с нежно, естествено излъчване. Роклите, които създавам, са изтънчени, и смятам, че нейното излъчване изключително точно отговаря на визията на тоалетите от последната ми колекция.
- Откъде черпите вдъхновение?
- От красотата във всяка нейна форма.
- Някои модни експерти сравняват създадените от вас тоалети с моделите на такива световни дизайнери като Ели Сааб и Зухаир Мурад. Ласкае ли ви този факт?
- Това, че сравняват мои модели с творенията на толкова известни имена в модата, действително ме ласкае и ме кара да се чувствам високо оценен. Това са дизайнери, на които искрено се възхищавам.
- Следвате ли тенденциите, или предпочитате да ги създавате?
- Имам свой почерк и не следвам сляпо модните тенденции. Обичам да експериментирам.
- Лесно ли се работи в Меката на официалната и булчинската мода - Асеновград? Имате ли амбиции да покажете направените от вас рокли на чуждестранния пазар?
- Не изпитвам кой знае какви трудности, а и конкуренцията е нещо здравословно. Но за да създаваш красиви тоалети, където и да работиш, са нужни интересни идеи, творчески подход и добър екип. Определено имам амбиции да покажа мои тоалети на международния пазар.
- Ще разкриете ли акцентите на този сезон, какво се откроява при булчинските облекла?
- Сега е сезонът на дантелите в комбинация с прозрачни мрежести основи. Преобладават тоалетите, които описват и подчертават фигурата, придават изтънченост и сексапил.
- Кои според вас са месеците през годината, когато има бум на сватби?
- Най-много бракове се сключват от май до септември. Това са най-подходящите месеци за сватбени тържества.
- Дали ви се е случвало да предлагате по-необичайни тоалети, а не класическата рокля в бяло? Как гледате на булките, които искат да облекат за сватбата си панталон, гащеризон или минипола?
- Бели рокли се търсят все по-рядко. Преобладават цветовете айвъри и екрю, с които и аз предпочитам да работя, защото са по-нежни, с характерни меки нюанси и придават на тоалетите неповторима изтънченост. Но има и много смели избори на цветове за сватба като например черно-бяла рокля. По отношение на нетрадиционните решения като панталон, къса пола и т.н. мога да кажа, че съм "за", ако са красиви и подходящо подбрани.
- Напоследък като че ли по-малко хора сключват брак или го правят по-неформално, без пищни тържества и съответстващите традиционни тоалети. Мислите ли, че сватбите в бъдеще ще се приемат като отживелица?
- Сватби е имало, ще има и след нас, защото ритуалите са важна част от живота ни. Някои от традициите може да се променят повече или по-малко, също както и тоалетите са се променяли и ще се променят. Но булката винаги ще търси своята специална сватбена рокля.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ