16 Април 2024вторник21:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нито едно, нито друго

/ брой: 119

автор:Ева Костова

visibility 121

Социалната политика не е социалистическа. Това каза новата социална министърка Зорница Русинова. Спокойно, госпожо. Тя не е нито социална, нито социалистическа. То и в Швеция е социализъм, ама там да ти е драго и в затвор да попаднеш. Нашата социална политика не е и капиталистическа в истинския смисъл. Тя е един сиромахомилски тюрлюгювеч, който горчи, като го ядеш. Който и да сложите за министър, той ще провежда тази политика, която правителството на Борисов е заложило - античовешка, антисоциална, антиреформаторска, посочи Корнелия Нинова неотдавна в парламента. Права е лидерката на БСП. Стига човек да види последните данни на Евростат. 33,1 процента от българите живеят в условия на крайни материални лишения. Средният процент на тази категория хора в ЕС е 9. На този фон у нас са замразени 14 вида плащания. Недоволни са майки и на нормални деца, и на тези с увреждания, пенсионерите едва изкарват месеца, инвалидите мизерстват, без отопление остават възрастни, които заради лев примерно над предвидените доходи се разминават с помощта. Мизерстват и работещите. Сега управляващите искат да замразят и възможността, макар и бавно, да расте минималната заплата. Госпожо, не се настанявайте удобно между клишетата, с които ГЕРБ прикриват факта, че социалната политика отдавна е в непрекъсната ваканция. От изказванията ви личи и отношението към доходите, които отново ще ни класират на челните места на оставачите. И които са далеч от уж постигнатия напредък в икономиката, с който се хвали ГЕРБ, и от това какво и как се работи. При сегашното положение и с отчитаната производителност на труда те може да се повишат 4 пъти, изчисляват експерти. Само сметките на социалното министерство, в комбина с финансовото, все са други. Пазещи статуквото и спокойствието на управниците. Не искаме от вас социалистическа революция заради бедността ни. Искаме само обективност без цвят, внимателно вглеждане в цифрите и най-вече действия.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ