20 Април 2024събота19:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Националите искат купата в Япония

Марселиньо лети 20 000 км, за да играе за България

/ брой: 120

автор:Владимир Николов

visibility 857

Националният отбор по футбол, воден от селекционера Ивайло Петев замина в добро настроение за Япония за участие в приятелския турнир „Кирин къп“.
Нашите ще играят полуфинал с домакина Япония, а другия финалист ще определят тимовете на Дания и Босна и Херцеговина. „Няма нови промени в отбора. Заминаваме за Япония с групата, която тренираше последните дни. Доволен съм от тренировките. Имаше хора, които дойдоха в последния момент. На всички е ясна причината за това. Имаме и 2 тренировки в Япония и след тях трябва да съм наясно кои 11 ще започнат в първия мач“, коментира селекционерът. „На никого не е приятно да бъде в лагерна обстановка в края на сезона, когато е време за почивка. Това обаче е нашата професия и ние трябва да бъдем на 100% и да защитаваме честта на нашата родина. Надявам се в дните преди първия мач да се настроим на вълна турнира, в който ще участваме, и да се представим на ниво. Нямам подробна информация за отборите. Гледал съм ги всички, най-вече Япония, тъй като ще играем срещу тях в първия мач. Доста труден отбор. Приятно бях изненадан и впечатлен от начина, по който играят. Очаква ни труден мач“, каза още Петев.
„Повече от прекрасно е, че играчите искат да спечелят купата, но трябва да се потрудим. Все още е минало много малко време, за да кажа нещо за дебютантите. Ще видим как ще се представят в мачовете, но за момента съм доволен от всички“, завърши Петев.
Капитанът Светослав Дяков също изрази надежда, че тимът ни има сили, за да спечели купата "Кирин". „Тръгваме за Япония в добро настроение. Отиваме да покажем една добра игра и да се опитаме да спечелим турнира. Успяхме да си вземем глътка въздух, но това едва ли може да се нарече почивка. Готови сме за това турне. Япония е силен отбор със силни футболисти. Доминират в Азия. И двата мача ще бъдат трудни, но трябва да покажем характера, който показахме в последните мачове. Хубаво е да спечелим купа, макар и от приятелски турнир. По-важното обаче е да играем добре и да продължаваме линията, която трябва да следваме“, обяви Дяков.


Новоизлюпеният български национал Марселиньо се загубил на летището в Лондон. Халфът на Лудогорец, който вече има наш паспорт, успя да пристигне в София минути преди полета на националите за Япония. Той долетя от Брюксел, след като се загубил на летището в Лондон и изпуснал директния полет за София при завръщането от родината си. Така се наложило да лети през Брюксел. За 2 денонощия Марселиньо ще прелети над 20 000 км преди първия ни мач в турнира срещу Япония в петък.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ