20 Април 2024събота15:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Ти си ми Бога, ти си ми царя

Меркел и Камерън могат ли да се похвалят, че за тях песни се пеят?

/ брой: 123

автор:Константин Иванов

visibility 2438

Безсмислени, направо глупави спорове се водят в България на тема кой ни е националният спорт - борбата и щангите в миналото, художествената ли гимнастика днес. Националният спорт на българина е черногледството. За съжаление подхранват го разни набедени, а още по-точно - купени с народни пари от синдиката "Подкрепа" съчинители на разни позорящи процъфтяващата ни държава статистики. 2 621 782 български граждани били живеели в материална лишения. 600 000 били работещи бедни; безработни с ниски или никакви доходи били 303 678 човека; 1 300 000 били пенсионерите с пенсия под 300 лв. месечно. Сумирано, това били 36% от населението, което ни отреждало водещо място сред страните членки по този показател, чиято средна стойност е 8,2% за ЕС.
Пригласят им и от някаква измислена Европейска служба за борба с измамите с еврофондове (ОЛАФ). Били сме заедно с Румъния и Унгария първенци по измами с европари, като измамите били съсредоточени предимно при земеделските субсидии и подпомагане на бедните райони.
Абе, тия хора телевизия не гледат ли, вестници не четат ли, или им е къса паметта! Колко пъти Борисов и ресорният му министър Дончев трябва да повтарят, че сме пример за останалите в усвояването на еврофондовете. А нима само преди броени дни премиерът Бойко Борисов не разкри пред народонаселението, че спасил държавата от пропадане в пропастта, към която го е тласнало предишното правителство. Колко пъти още трябва да напомня той, че сме стабилна държава, пример за останалите. Че България е маяк, по който трябва да се ориентират балканските държави, кандидатки за еврочленство. И с привичната си щедрост оня ден обеща на македонските ни съседи експертна помощ как да постигнат и те главозамайващите ни успехи. Та толкова ленти за открити отсечки от магистрали, стадиони, детски катерушки не са прерязали всичките му колеги от ЕС накуп. Впрочем кой от тях - Меркел ли, Камерън ли, могат да се похвалят, че за тях песни се пеят. А за Бойко се пеят. Примери? Ето моля:
Пак сънувах луда страст, Бате Бойко между нас,
Леле, знаеш ли, Никол, как си го представям гол.
Сладък сън бе мила Нина, ще си бъдем екстра трима,
Доста интересен пич, не прощава ама хич.
Сила, страст и власт накуп, конкуренция няма друг.
Бате Бойко сто процента ще ти вдигнеме процента,
С  тебе в тройна коалиция скачаме без репетиция.
Ето, това се казва позитивно гледане на действителността, а не като онези лентяи от "Подкрепа", дето разпространяват клеветите за двата милиона и не знам колко си стотин хиляди нашенци, живеещи в материални лишения. Ама клошарите, бивши лекари, инженери и прочее гнили интелигенти, дето живеели в канализацията и ровели по кофите с боклука, не били статистика, а жива действителност. Та не е ли ясно, че това е злостна инсценировка с високоплатени артисти (по брадите ще ги познаете), облечени в дрипи специално за пред камерата. Тази диверсия според секретен доклад, представен на министър Бъчварова тези дни, е била планирана и проведена от вътрешни и външни (дългата ръка на Москва) врагове на стабилността.
А нашумелият тези дни случай с бития от работодателите си овчар, който се осмелил да си търси заплатата! Този храбър българин, завършил икономика, се вслушал в призива на премиера от преди няколко години висшистите - вместо да бягат в чужбина, да отидат на село да пасат овцете и говедата. И изял боя, както бе споменато и както си му е редно. "Хак му е, като е луд, та е послушал съвета на Бойко", пише злонамерен участник в един форум в интернет. Боже, какви повърхностни разсъждения! Та този бой струва колкото едно висше образование: каква по-добра подготовка за живота, който очаква младият човек в родината: работиш и изяждаш лобута като си луд да си търсиш парите. А не като онези глезльовци, онези извратеняци, побегнали в Лондон, дето питат премиера, като се погледне в огледалото, Пеевски ли вижда. 
Вие на кого вярвате: на службашите от синдиката "Подкрепа", организирали и огласили споменатите позорящи партията и правителството статистически данни за беднотията, или на премиера? Та тези, нарочени за синдикалисти, една първомайска манифестация като хората не могат да организират, а "красивите" и "умните" за нищо пари цели триста дни правиха хепънинги в центъра на София, с виртуозни изпълнения на пиано пред парламента и показване на голи цици - живо превъплъщение на знаменитата картина на Делакроа, докато свалиха правителството на Орешарски.
Лично аз вярвам на заслужилия резач на ленти и разказвач на лакърдии и тъй като Господ не ме е надарил със стихоплетски талант, си тананикам специално посветената на Него стара градска песен:
"Ти си ми Бога,
Ти си ми царя,
На сърце ми ти си господар."
Действа успокоително, по-добре от валериан и атаракс. 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ