27 Април 2024събота01:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Истината за комунизма

Ако вярваш на "истината" на президента и псевдодемократите, наистина може много да се объркаш...

/ брой: 125

автор:Лозан Такев

visibility 128

Имаше подчертан интерес към версията "Истината за комунизма"q или по-скоро към президентския напън да се сложи завинаги в музея паметта за комунистическото минало на България. Защото това много обърквало новото поколение. Действително, ако не си видял с очите си миналото и вярваш единствено на новите управници, на държавния глава, на псевдодемократите, които днес управляват просветата, културата, медиите, които определят общественото поведение, може много да се объркаш. Тотално и завинаги.
Кампанията против "сиропените" текстове от времето на Тодор Живков не секва. Не че всичко тогава е било перфектно и неподлежащо на критика и промени, но когато плюеш в кладенеца, от който си пил вода, а нов не си изкопал, не е добре нито за тебе, нито за онези, които ще пият от него след това.
Има достатъчно много нови борци в интернет и добре платените централни медии срещу бившите управници от кръга на Тато, срещу делото на комунистическите борци за свобода, на ремсисти, партизани, антифашисти, герои на соцтруда. Днес борци за "истина" да искаш! Те знаят как да оплюят късата памет и дори как да поощрят отсъствието на памет. Не е последна инстанция обаче "истината", поднесена от Плевнелиев, от премиера, от Цецка Цачева, от още двайсетина оратори на новата истина като Иво Инджев, Александър Йорданов, Иван Костов, Евгени Михайлов, Асен Агов, защо да ги изброявам всичките за последните 25 години.
Президентът (слава богу още не сме президентска република) иска всячески да се отречем от миналото, на всяка цена да затворим страницата на живота ни преди 1989 г., за да дишаме свободно и невъзмутимо в европейската ни държава! Ами, толкова е просто бе, господин Плевнелиев, драги ми офшорен комсомолецо от Гоце Делчевско! Ще ти помогне и Мeглена Кунева, и всеки около правителството на ГЕРБ, бил той реформатор или деформатор, от подкрепящите днешното управление, независимо на каква цена. Направете веднага нови анекси или закони, с които да забраните всичко, създадено до 1989 година!
Да се забранят веднага и завинаги филми като "Време разделно", "Козият рог", "Оркестър без име", "Лачените обувки на незнайния воин" - всички поне сто-двеста все още гледаеми и извикващи носталгия към хубаво кино заглавия! Да се спрат със закон песните, създадени преди 1989 година! Няма ли нови песни, та продължаваме да слушаме "престъпниците" Васил Найденов, Лили Иванова, Емил Димитров, Орлин Горанов, Стефка Берова, "Тоника СВ", "Щурците", Йорданка Христова, "Ритон", Маргарита Хранова, Михаил Белчев и всички десетки техни "престъпни" колеги. Да се забранят със закон "престъпните" произведения на изкуството, защото неминуемо извикват носталгични спомени. Няма как да не се влияят от тях и по-младите - от всички "престъпни" композитори, художници, журналисти, писатели, поети, певци, кинотворци, архитекти - всички, допринесли за онова "страшно" прокобно и отвратително време. Техните творби сега пречат на обикновените европейски граждани да се развиват съобразно новия ред и новото време.
Господин президент, разбрахме, че повече няма да се кандидатирате за държавен глава. Демокрацията ще осиротее. Какви проливни дъждове от сълзи и наводнения в страната! Имате още малко време. Бързо законодателство - и всичко си идва на мястото в музеите, в учебниците, в просветата и културата на населението. Иначе ще продължим да питаме на какво миришат цветята, оставени за Тодор Живков.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ