26 Април 2024петък08:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шумотевица

/ брой: 125

автор:Галина Младенова

visibility 1454

Русия за Германия вече не е партньор, а съперник, обявиха в Берлин. Пак добре, че не е враг, поне засега. Новината, която на пръв поглед изглежда дори леко комично, изобщо не е добра. Германия традиционно е основен икономически партньор на Москва в Европейския съюз и най-големият вносител на руски газ. След като обаче Крим се присъедини към Русия и започна конфликтът в Източна Украйна, партньорските отношения между двете страни рязко се влошиха. Започна т.нар. хибридна война, заваляха санкции, от които днес всички се чудят как да се отърват. Упорито се заговори за възраждането на Студената война, че дори се появи мирис и на "гореща" - няма как да ни радват безбройните военни учения и непрекъснатите съобщения за все по-нови и все по-унищожителни оръжия, създавани и на Изток, и на Запад. А сега и германската "Бяла книга"...
В политиката обаче е хубаво да се гледат не емоциите, а реалните неща, както посъветваха от горната камара на руската Дума. А реалните стъпки показват доста по-различна картина от обявеното в Берлин. Само преди няколко дни, на 1 юни, в Мюнхен бе подписана цяла поредица от документи за германски инвестиции в руската икономика. Общата сума на инвестициите възлиза на 600 милиона евро. И това не е случайност. Въпреки действащите санкции през 2015 г. Германия е инвестирала в Русия 14,3 млрд. долара! Ето защо изказването само преди дни на Меркел, че Русия "стъпка по стъпка" се сближава с Европейското икономическо пространство изобщо не е случайно.
А колкото до партньорството и съперничеството, все пак фрау Меркел трябва да си запази фасона и да не се различава много-много от европейските и американските си съратници. Напоследък на Запад стана много модерно да се търси враг. И го намериха - властите се опитват да наплашат най-вече евроскептиците с "руската заплаха". Това обаче е от поредицата "шумим, брат, шумим"...

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ